Connect with us

Social

Salvatorii caută un băiat de 10 ani din Chiştelnița, Telenești. Copilul a plecat de acasă, dar nu s-a mai întors

Publicat

pe

În această dimineață salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați pentru a iniția căutările unui băiat în vârstă de 10 ani dispărut din localitatea Chiștelnița, raionul Telenești. Copilul a plecat de acasă în după amiaza zilei de ieri, dar nu s-a mai întors.

Rudele băiatului au comunicat poliției dispariția acestuia, iar astăzi angajații IGSU au fost mobilizați pentru lucrări de căutare.

Pentru a găsi copilul sunt antrenate două echipe de salvatori, dar și reprezentanți ai Inspectoratului de poliție din raion.

La moment angajații MAI efectuează lucrările de căutare pentru a găsi minorul dispărut.

Amintim că salvatorii IGSU au fost antrenați recent la la căutarea unui minor de 6 ani dispărut în localitatea Verejeni, raionul Telenești.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Ministerul Apărării despre eliminarea serviciului militar obligatoriu: Planul de acțiuni este aproape finalizat

Publicat

pe

De către

Ministerul Apărării a anunțat astăzi că planul de acțiuni privind profesionalizarea Armatei Naţionale este aproape finalizat şi urmează a fi aprobat la nivel de Guvern. Acest plan de acțiuni prevede eliminarea treptată a serviciului militar obligatoriu.

Implementarea planului de acţiuni respectiv va fi iniţiată odată cu demararea următoarei campanii de încorporare din toamna anului curent.

Reducerea numărului de soldaţi în termen vine în favoarea creşterii numărului de militari profesionişti, angajaţi în bază de contract.

“Prin urmare, vor fi create noi locuri de muncă, resursele financiare utilizate anterior pentru întreţinerea soldaţilor vor fi direcţionate spre îmbunătăţirea condiţiilor de activitate a militarilor prin contract, asigurarea socială şi cu spaţiu locativ de serviciu şi nu în ultimul rând, remunerarea decentă a militarilor profesionişti”, a precizat Ministerul Apărării.

Totodată, instituția a relatat că va avea loc și revizuirea bugetului în domeniul apărării. Pe lângă aspectul financiar, va fi ajustat procesul de instruire a soldaţilor şi sergenţilor angajaţi prin contract şi a ghidului de carieră militară pentru aceştia, sistemul de mobilizare şi instruire a rezerviştilor şi va fi modificat sistemul de recrutare a militarilor.

O altă acţiune va fi modernizarea graduală a infrastructurii unităţilor militare, precum şi a tehnicii de luptă şi armamentului din dotare.

Reamintim că astăzi preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat că Republica Moldova va renunța la serviciul militar obligatoriu. Acest lucru se va realiza etapizat, aproximativ în doi ani, timp în care urmează să aibă loc transformarea armatei Republicii Moldova în una profesionistă. Locul recruților va fi luat de militari profesioniști.

Citește mai departe

Social

25 martie: Fiecare localitate care a semnat Declarație de Unire cu România va primi în dar un drapel personalizat

Publicat

pe

De către

Reprezentanții tuturor localităților din Republica Moldova care au semnat Declarații de Unire cu România și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018. Mai mult, la manifestație vor participa reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Republica Moldova, cât și din România.

Liderii unioniștii au anunțat astăzi într-o conferință de presă că Marea Adunare Centenară din 25 martie va fi cea mai mare manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova. Totodată, fiecare localitate care a semnat Declarație de Unire cu România va primi în dar un drapel personalizat, cu care oamenii vor participa la manifestație.

”Noi suntem organizatorii acestei manifestații, împreună cu alte 120 de asociații. Cu toate acestea, nu înseamnă că monopolizăm Anul Centenar. Vom da un exemplu de unitate în această duminică la Chișinău și invităm toate formațiunile politice să participe la această activitate”, a precizat președintele Acțiunii 2012, George Simion.

În același timp, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că peste 20 de instituții de învățământ din Republica Moldova au semnat Declarații de Unire cu România și speră că numărul acestora va ajunge la 100.

Cu toate acestea, liderul UNIREA – ODIP spune că atât primarii, cât și directorii instituțiilor de învățământ sunt presați și împiedicați să-și manifeste dorința de reunire.

”Avem peste 20 de instituții de învățământ care și-au declarat dorința de reunire, iar numărul acestora continuă să crească pe zi ce trece. Mai mult, reprezentanții din diaspora au semnat Declarații de Unire și și-au anunțat prezența în număr mare la manifestația de duminică. Obiectivul nostru este unul singur – o majoritate unionistă în ambele state românești”, a precizat Vlad Bilețchi.

Totodată, primarul comunei Parcova din Edineț a venit cu un mesaj pentru colegii săi:  Vreau să îi îndemn pe toți colegii mei primari să se mobilizeze și pe 25 martie, împreună cu localnicii, consilierii, să fie prezenți în număr cât mai mare la Marea Adunare Centenară. Oamenii au nevoie de bunăstare și stabilitate și doar prin unire vom reuși să scăpăm de nedreptățile istoriei”, a declarat primarul comunei Parcova din Edineț și co-președintele Ligii Aleșilor Locali Unioniști, Marcel Snegur.

”Am hotărât ca fiecare partid politic să vină cu insigne și drapele de partid. E important să fim cât mai mulți și să demonstrăm că unioniștii sunt o forță, iar unirea va avea loc în scurt timp. Vedem că Președintele Donon continuă să ne amenințe, iar în această privință autoritățile statului trebuie să se sesizeze. Reiterăm încă odată că manifestația de pe 25 martie va avea loc pașnic și fără destabilizări”, a declarat președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.

Amintim că duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc Marea Adunare Centenară cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918.

Citește mai departe

Social

Poliția a oferit detalii despre explozia din centrul capitalei. Cine este persoana care deținea explozibilul

Publicat

pe

De către

Bărbatul care a provocat explozia din magazinul alimentar de pe strada Armenească și care a decedat în urma deflagrației este un locuitor al capitalei, în vârstă de 50 de ani, care are antecedente penale, a anunțat astăzi șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, în jurul orelor 11:00, bărbatul a intrat în magazin şi a luat 10 pachete de ţigări. Acesta a mers spre tejghea, unde i s-a spus să achite, însă el a refuzat și s-a îndreptat spre ieșire. În acest moment, fie din mână, fie din rucsac a căzut un obiect explozibil neidentificat, care a explodat la ieşirea din magazin.

Bărbatul a decedat pe loc. Puterea de distrugere a obiectului explozibil a fost întreptată spre strada adiacentă, unde în acel moment se afla un bărbat neidentificat care a decedat la faţa locului.

“Bărbatul care a produs explozia este un locuitor al Chişinăului, născut în 1968. Persoana a fost anterior judecată de mai multe ori”, a spus şeful IGP Alexandru Pânzari.

Reamintim că două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite în urma unei explozii la un magazin de pe strada Mateevici cu Armenească. Este vorba despre un magazin alimentar de lângă cimitirul de pe strada Armenească.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Externe8 ore în urmă

Statul american Mississippi a adoptat cea mai dură lege anti-avort din Statele Unite

Statul american Mississippi a adoptat cea mai dură lege anti-avort din Statele Unite. Avortul este interzis după 15 săptămâni de...

Social8 ore în urmă

Ministerul Apărării despre eliminarea serviciului militar obligatoriu: Planul de acțiuni este aproape finalizat

Ministerul Apărării a anunțat astăzi că planul de acțiuni privind profesionalizarea Armatei Naţionale este aproape finalizat şi urmează a fi...

Economie9 ore în urmă

O platformă de laboratoare ultramoderne a fost inaugurată la Universitatea Tehnică a Moldovei

O platformă de laboratoare ultramoderne TIC și Ingineria Sistemelor – CIRCLE a fost inaugurată astăzi în cadrul Universității Tehnice a...

Economie10 ore în urmă

Kaufland anunță investiții de 100 de milioane de euro în următorii trei ani și 1000 de locuri de muncă

Evoluțiile în implementarea proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova au fost examinate astăzi, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu...

Social11 ore în urmă

25 martie: Fiecare localitate care a semnat Declarație de Unire cu România va primi în dar un drapel personalizat

Reprezentanții tuturor localităților din Republica Moldova care au semnat Declarații de Unire cu România și-au anunțat prezența la Marea Adunare...

Economie12 ore în urmă

Noi prețuri la carburanți. Benzina se scumpește, iar motorina se ieftinește

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a majorat marţi, 20 martie, prețul plafon la benzină şi a scăzut cel la...

Politică12 ore în urmă

Ambasadorul Ambasadorul R. Moldova în Rusia Andrei Neguță revine la Moscova

Ambasadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță, va reveni la Moscova, după ce în decembrie 2017 a fost rechemat pentru...

Advertisement

Opinii