Connect with us

Social

Salvatorii au finalizat demontarea construcțiilor instabile din blocul afectat de deflagrație

Publicat

pe

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație pe bulevardul Moscovei 11/5. Acțiunile neîntrerupte ale angajaților IGSU au durat 5 zile și au fost finalizate în seara zilei de 10 octombrie.

Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Pe parcursul a mai multor zile angajații IGSU au întreprins lucrări riscante de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17.

Mai mult, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din mun. Chișinău, au fost cazate încă 7 persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5.

Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă mai rămân a fi internate 2 persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI.

În total la lichidarea consecințelor exploziei pe parcursul zilei de ieri au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri dar și administrația publica locală.

Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilită de organele de drept.

În seara zilei de 6 octombrie într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din mun. Chișinău a avut loc o deflagrație.

Se presupune că aceasta ar fi fost provocată de scurgerea de gaze a unei butelii de gaz

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

O femeie de 50 de ani din Comrat a murit sub ușa medicului în policlinica din oraș// VIDEO

Publicat

pe

De către

O femeie de 50 de ani din Comrat a murit în policlinica din oraș în timp ce aștepta să intre la medic. Femeia, care suferea de o patologie cardiacă, venise pentru a lua o îndreptare pentru un examen medical mai amplu.

Cazul a avut loc pe 9 octombrie, în jurul orei 9.00. La un moment dat, femeii i s-a făcut rău și a căzut la podea, scrie portalul gagauzinfo.md.

Doctorii aflați în clădire au reacționat imediat și i-au acordat primul ajutor, efectuând manevre de resuscitare. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată.

Femeia suferea de patologie cardiacă și aștepta să ia îndreptare pentru examinare medicală, când i s-a făcut rău. Doctorii au reacționat imediat. Din păcate, în cazul unor patologii, medicii sunt neputincioși “, a declarat Elena Novak, directorul spitalului raional Comrat.

Citește mai departe

Social

Primăria Chișinău anunță concurs privind reamenajarea Scuarului „George Coșbuc”

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chișinău anunță lansarea concursului pentru elaborarea concepției de proiect privind reamenajarea Scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

Concursul se va desfășura în perioada 2 octombrie – 29 octombrie și are loc în cadrul unui proiect pilot între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”.

Unul din obiectivele principale ale proiectului trilateral este dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante.

De asemenea, scopul final al proiectului este de a recrea spațiile publice din zonele defavorizate prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Astfel, proiectanții care vor participa la concurs urmează să propună soluții de amenajare arhitecturală și peisajeră integrate, deduse din înțelegerea spațiului selectat pentru proiectare, a obiectivelor stabilite la nivel strategic de către municipalitate, dar și scenarii de bune practici din zona spațiului european.

Lucrările desemnate câștigătoare vor fi evaluate de către o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care va acorda patru categorii de premii, în valoare de până la 3 mii lei.

Termen limită pentru prezentarea Concepției de proiect este 31 octombrie 2018, ora 16:00, pe adresa bd. Stefan cel Mare și Sfânt nr. 83, incinta Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.

Citește mai departe

Social

Cânepă camuflată printre rânduri de porumb, descoperită de polițiști la Florești. Imagini filmate cu drona

Publicat

pe

De către

Ofițerii Direcției Nord  a INI  au depistat pe un lot de pământ, cu o suprafață de aproximativ 100 hectare, în extravelanul satelor Alexeevca – Rădulenii Noi, raionul Florești, 248 plante asemănătoare cu cânepă, cultivate printre rândurile de porumb.

Ca urmare a cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit că terenul agricol este bine prelucrat, iar plantele de cânepă bine îngrijite și delimitate de rândurile de porumb în 17 parcele.

Tufele de cânepă au fost smulse și ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate.

Dacă firele de cânepă ajungeau la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un profit de aproximativ 1.250.000 de lei, din comercializarea marijuanei pe piaţa neagră. Un gram de marijuana este vândut la prețul de 50 lei.

La moment, se întreprind acțiuni în vederea identificării persoanelor implicate în plantarea cânepei.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com