Salvatorii au extras corpurile neînsuflețite a două persoane decedate în urma exploziei din sectorul Râşcani

În seara zilei de 7 octombrie, ora 22:30, salvatorii și pompierii au recuperat corpurile neînsuflețite a două persoane care au decedat în urma deflagrației din sectorul Râșcani. Pompierii au evacuat cadavrele a unei femei și a unui copil, identitatea cărora a fost stabilită, a anunțat IGSU.

Corpurile neînsufleţite ale copilului şi mamei sale s-au aflat sub dărâmături timp de 24 de ore.

Femeia decedată în urma exploziei era profesoară la Universitatea Ion Creangă din Chișinău.

Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei, a declarat astăzi că nu s-a intervenit mai rapid pentru că exista riscul să cadă celelalte plăci. Locatarii din scara afectată, câte 2-3 persoane, însoțite de salvatori, au intrat în apartamente și au luat hainele și cele necesare.

„La fostul spital al CFM au fost cazate 8 persoane. A fost deschis Combinatul școlar din Râșcani pentru a pregăti pachetele cu mâncare. S-au pregătit 100 de pachete pentru oameni, polițiști și salvatori. Mai sunt încă 20 de camere libere și oamenii care au nevoie se pot adresa în caz de nevoie”, a spus Ruslan Codreanu.

Începând cu dimineața de 8 octombrie operațiunile de căutare-deblocare au fost reluate. La fața locului continuă activitatea celulei de criză condusă de general-maior Mihail Harabagiu.

Potrivit datelor IGSU, în urma deflagrației a fost confirmat decesul a trei persoane – o femeie în vârstă de 30 de ani, un minor de 4 ani și un bărbat în vîrstă de 77 de ani decedat la spital.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.