Connect with us

Important

Salvatori din 23 state se reunesc la exercițiul EUMOLDEX 2017 din Republica Moldova

Publicat

pe

Reprezentanți din 23 state ale lumii se vor reuni, în perioada 18 -21 septembrie, în Republica Moldova, unde va avea loc exercițiul de amploare EUMOLDEX 2017. Aplicațiile vor fi organizate de Inspectoratul General pentru Situații de Uregență al MAI în comun cu Programul pentru Reducerea Dezastrelor (PPRD East 2).

Aici vor participa echipe de salvatori din șase țări partenere Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova, dar și trei țări care lucrează în mecanismul protecției civile, cum ar fi Cehia, Danemarca și România. Acest exercițiu reprezintă o oportunitate unică pentru toate statele participante de a testa și a îmbunătăți potențialul de gestionare a riscurilor și dezastrelor.

Aplicațiile se vor desfășura în condiții apropiate de cele reale, iar echipele participante, pe parcursul desfășurării acțiunilor, vor locui în condiții de tabără. Salvatorii se vor confrunta cu dezastre de amploare ca inundații, seisme, accidente și incendii. Echipele vor lucra în comun și vor fortifica capacitățile de comunicare și luare a deciziilor în situații de criză majoră.

Mai mult, intrevenţia acestora va fi monitorizată de un grup de observatori, care au menirea de a aprecia conlucrarea statelor.

În total în perioada desfășurării exercițiului în țara noastră se vor afla reprezentanți din 23 state ale lumii. Ultimele aplicații de amploare desfășurate în Republica Moldova în domeniul gestionării situațiilor excepționale au avut loc în 2011, în care au participat 32 de țări.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Publicat

pe

De către

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Citește mai departe

Economie

Fact-check: Întoarcerea miliardelor furate – din bani publici sau nu?

Publicat

pe

De către

Andrian Candu, președintele Parlamentului, afirmă că din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate. Experții îl contrazic.

Citește mai departe

Important

Evoluția încrederii în președintele Dodon, explicată de expertul Igor Munteanu

Publicat

pe

De către

Încrederea în instituția prezidențială a crescut mult în ultimul an, dar nu de 14 ori, precum afirmă șeful statului. Totodată, încrederea în politicianul Igor Dodon este în declin, arată sondajele. Igor Munteanu, directorul executiv al IDIS “Viitorul”, explică aceste evoluții pentru Moldova.org.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Economie40 de minute în urmă

O bancă letonă implicată în dispariţia miliardului din Republica Moldova este în prag de faliment

Una dintre cele mai mari bănci din Letonia ABLV a ajuns în faliment. Instituţia se confruntă cu probleme financiare majore,...

Cultură3 ore în urmă

Berlinala 2018. „Nu mă atinge-mă” regizat de românca Adina Pintilie a luat marele premiu Ursul de Aur

„Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă” regizat de Adina Pintilie a fost desemnat cel mai bun lungmetraj de debut la...

Cultură3 ore în urmă

DoReDos va reprezenta Moldova la Eurovision 2018// VIDEO

Trupa DoReDos va reprezenta Republica Moldova la concursul european de muzică Eurovision Song Contest 2018. În finala națională membrii trupei...

Social20 de ore în urmă

Un dinte de mastodont de peste 11 milioane de ani, descoperit într-o carieră de nisip din Verejeni

Un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng al unui mastodont Tetralophodon longirostris, rudă îndepărtată a elefanţilor, a fost...

Social20 de ore în urmă

Se comportau ca doi amici, dar la frontieră au spus că nu se cunosc. Ce au pățit doi moldoveni

Doi moldoveni, originari din orașele Cahul și Chișinău, sunt documentați pentru că au încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană la volanul...

Social21 de ore în urmă

26 ani de la crearea Brigăzii “Dacia”. Cum au sărbătorit infanteriştii brigăzii Ziua Unităţii

În Piaţa Independenţei din Cahul a avut loc ceremonia cu ocazia împlinirii a 26 ani de la crearea Brigăzii ”Dacia”....

Diverse22 de ore în urmă

Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, reiterată la Adunarea OSCE

Necesitatea retragerii trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre a fost reiterată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE,...

Advertisement

Opinii