Connect with us

Social

S-a stins din viata jurnalistul Constantin Partac

Presedintele Comisiei Nationale de Etica a Jurnalistului din Republica Moldova, jurnalistul Constatin Partac, in varsta de 56 de ani, s-a stins din viata in noaptea de 10 spre 11 iulie curent

Publicat

pe

Presedintele Comisiei Nationale de Etica a Jurnalistului din Republica Moldova, jurnalistul Constatin Partac, in varsta de 56 de ani, s-a stins din viata in noaptea de 10 spre 11 iulie curent.

O boala grea si indelungata l-a macinat fizic, a incercat sa il izoleze si sa il reduca la tacere. Totusi el a rezistat, s-a opus, nu i-a dat voie sa-l estompeze nici ca om si nici ca profesionist. Asa se explica si faptul ca in ultimele zile a acceptat propunerea Congresului Uniunii Jurnalistilor de a conduce Comisia Nationala de Etica profesionala pe care a inceput sa o exercite cu multa energie si responsabilitate.

Numele lui Constantin Partac a aparut sub foarte multe articole de presa, studii si analize de specialitate, eseuri pe teme actuale ale constructiei mass-media democratice.

Problema l-a preocupat in lucrarile teoretice de ultima vreme dar si in activitatea lui practica, atunci cand a indeplinit cu mult curaj si cu multa principialitate functia de director general al Televiziunii Nationale intre anii 1990-1994. Constantin Partac a fost artizanul si a pus bazele Institutiei Publice a Audiovizualului in situatia cand nu exista o lege speciala.

Principiile de care se guverna Constantin Partac vizau respectarea pluralismului politic, se bazau pe corectitudine si profesionalism, pe conceptul ca misiunea institutiei este sa apere interesul public si sa informeze corect si impartial despre actul guvernarii.

Cu siguranta, tot ce a facut, a scris si a promovat Constantin Partac constituie un patrimoniu inestimabil al breslei jurnalistice din Republica Moldova si nu numai, un exemplu de viata traita corect si cu demnitate.

Constatin Partac va fi inmormantat duminica, 13 iulie, la cimitirul din comuna Truseni. //REPORTER.MD

Citește mai departe
Advertisement
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Social

Mai puțin de 24 de ore ne despart de Rockit Moldova 2018. Vezi agenda evenimentului

Publicat

pe

De către

Prima conferință regională de scară largă, Rockit Moldova 2018 a ajuns în acest an la cea de-a 7-a ediție și se va desfășura mâine, pe 27 aprilie, la Radisson Blu Leogrand Hotel, Chișinău. Evenimentul va reuni 17 speakeri din 8 țări, precum și cei mai inovativi tineri din Republica Moldova, care vor pune inovația într-o lumină nouă. Agenda conferinței include o serie de subiecte de actualitate, cum ar fi inovațiile și tehnologiile, creativitatea, comunicarea, antreprenoriatul și startup-urile. Pe lângă prestațiile speakerilor vor avea loc și două paneluri de discuții. Vezi mai jos agenda evenimentului.

Apropo, ai ocazia să beneficiezi de un discount de 50% la achiziționarea biletelor. Detalii pe pagina conferinței.

Citește mai departe

Social

Autoritatea Națională de Integritate va elibera certificate de integritate

Publicat

pe

De către

Autoritatea Națională de Integritate va elibera certificate de integritate la solicitarea motivată a conducătorilor entităților publice sau a persoanelor care candidează pentru ocuparea funcțiilor publice. Parlamentul a aprobat astăzi, în lectură finală, o serie de modificări și completări a mai multor acte legislative.
Certificatul de integritate va include informația în privința persoanelor vizate, despre averile nejustificate constatate, conflictele de interese, restricțiile încălcate, incompatibilitățile nesoluționate, limitările încălcate și interdicțiile valabile de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.
Potrivit prevederilor legale, certificatele vor fi eliberate de ANI în termen de 15 zile lucrătoare.
 Totodată, Parlamentul a operat o serie de modificări în textul legilor speciale care reglementează activitatea demnitarilor de stat și funcționarilor publici cu statut special, la compartimentul cerințelor obligatorii la angajare sau numire în funcție. Toate persoanele care candidează pentru ocuparea funcțiilor publice sau de demnitate publică vor trebui să respecte condiția lipsei interdicției valabile pentru ocuparea acestor funcții.
Citește mai departe

Social

Ministerul Apărării al R.Moldova şi cel al Apărării Naționale din România au semnat Planul de cooperare pentru anul 2018

Publicat

pe

De către

Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naționale din România au semnat Planul bilateral de cooperare pentru anul 2018. Documentul a fost semnat de Secretarul de Stat în domeniul politicii de apărare şi cooperării internaţionale, Dumitru Mînzărari, şi omologul său român, Mircea Duşa.

Planul  prevede activităţi comune de instruire şi pregătire pentru militarii din Republica Moldova şi cei din România, acordarea de asistenţă din partea Guvernului român pentru continuarea procesului de reformă şi modernizare a sectorului de apărare al ţării noastre şi are ca obiectiv consolidarea relaţiilor bilaterale în domeniul apărării.

Astfel, pentru anul curent, colaborarea moldo-română pe segmentul de apărare se va axa pe intensificarea exerciţiilor şi antrenamentelor cu participarea militarilor ambelor armate, creşterea numărului de burse pentru ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale în instituţiile de profil din România, inclusiv în domeniul medicinii militare, precum şi expertiză în implementarea programelor de dezvoltare a învăţământului sprijinite de NATO.

De menţionat că Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018 a fost semnat în cadrul Reuniunii Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării, desfăşurată la Bucureşti, România, în perioada 25-26 aprilie.

Citește mai departe