Connect with us

Justiție

S-a deplasat la un accident rutier, dar a pretins bani de la şoferul beat. Un polițist, trimis în judecată

Publicat

pe

Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău va compărea în instanţa de judecată pentru mai multe capete de acuzare, printre care: corupere pasivă, trafic de influență, abuz de serviciu și păstrarea ilegală a munițiilor.

Potrivit Procuraturii anticorupţie, în septembrie 2014, inspectorul s-a deplasat la faţa locului unui accident rutier din capitală, unde a pretins şi primit de la şoferul, care se afla în stare de ebrietate, 50 de euro pentru a întreprinde acţiuni în vederea evitării tragerii la răspundere penală a ultimului.

Deoarece acțiunile inspectorului erau declarative, dosarul referitor la accidentul rutier a fost transmis spre examinare altui colaborator de poliție.

În continuare acțiunilor sale infracționale, inspectorul, a mai pretins suplimentar de la şofer 1000 de euro pentru a influenţa colegul de serviciu, responsabil de caz, să nu pornească dosar penal pe numele şoferului, bani pe care i-a primit mai târziu, sub controlul organului de urmărire penală.

În cadrul urmăririi penale s-a mai constatat că, în perioada anilor 2007 – 2014, inspectorul, primind spre examinare materialele privind comiterea a trei accidente rutiere, a propus procurorilor refuzul în pornirea urmăririlor penale.

Deşi procurorii au respins propunerea și au restituit materialele pentru pornirea urmăririi penale, poliţistul nu a urmat indicaţiile procurorilor şi nu a dispus pornirea urmăririi penale, tăinuind infracțiunile pentru a nu avea în gestiune un număr mare de cauze penale nesoluţionate.

Toate materialele menționate supra au fost depistate în cadrul percheziţiilor la domiciliul inculpatului, împreună cu două cartuşe de vânătoare, păstrate ilegal.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a poliţistului instanţei de judecată, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă până la 5 ani închisoare, precum și poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 2886 lei.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Justiție

Primarul de Drepcăuţi, trimis în judecată. A pretins de la un om de afaceri 50 % din firma agricolă pe care acesta o deţinea

Publicat

pe

De către

Primarul satului Drepcăuţi, raionul Briceni, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 % din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea.

Potrivit rechizitoriului, acesta este acuzat că, în cursul anului 2015, activând în calitate de primar al satului Drepcăuţi raionul Briceni, a pretins de la un om de afaceri ucrainean 50 la sută din capitalul statutar al firmei agricole pe care acesta o deţinea sau dreptul de folosinţă asupra terenurilor arabile cu suprafaţa de 688 ha, arendate de către acest agent economic de la locuitorii satului Drepcăuţi.

În schimbul acestor bunuri şi avantaje, primarul susţinea că poate influenţa anumite persoane cu demnitate publică pentru favorizarea intereselor respectivului agent economic în cadrul examinării litigiilor civile şi proceselor penale în care era atras. În caz contrar, primarului, potrivit afirmaţiilor acestuia, va interveni pentru ca litigiile să fie soluţionate în defavoarea firmei acestuia.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani, precum şi poate fi obligat să recupereze cheltuielile judiciare în valoare de 12935 lei

Citește mai departe

Justiție

Adriana Bețișor, câștigătoare a concursului pentru funcția de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție

Publicat

pe

De către

Procurora Adriana Bețișor a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție. Aceasta a întrunit voturile majorității membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), scrie ZdG.

Potrivit sursei citate, Adriana Bețișor a obținut cel mai mare punctaj în concurs și a învins detașat pe ceilalți doi contracandidați ai săi, procurori care în ultimul timp au intrat în atenția publicului datorită dosarelor de rezonanță pe care le-au avut sau le au în gestiune.

Drept contracandidați la această funcție, Adriana Bețișor i-a avut pe Vladislav Bobrov, este acuzatorul de stat în dosarul de fals în declarații pe numele fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi și pe Dumitru Robu, procurorul în gestiunea căruia se află dosarul de trafic de influență intentat primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Adriana Bețișor a devenit cunoscută publicului larg, după ce a fost acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasivă și trafic de influență pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare.

Citește mai departe

Justiție

Un tânăr din Criuleni și-a omorât propria mamă. A strangulat-o și a aruncat-o în Nistru

Publicat

pe

De către

Un tânăr de 28 de ani din raionul Criuleni a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, pentru că și-a omorât cu cruzime propria mamă. Complicile acestuia a fost condamnat la 15 ani închisoare. Procurorul a solicitat instanței de judecată ca feciorul victimei să fie condamnat la detențiune pe viață.

Procurorii au stabilit că, în noaptea de 29 spre 30 iulie 2013, fiul femeii împreună cu prietenul acestuia, fiind în stare de ebrietate alcoolică și aflându-se în gospodăria victimei, situată în satul Corjova raionul Criuleni, cu ajutorul unei funii au strangulat-o pe victimă care și-a pierdut cunoștința.

Ulterior, cei doi au încărcat-o într-o căruță și au transportat-o pe malul râului Nistru din preajma localității menționate, unde cu ajutorul unei bărci gonflabile, au dus-o la mijlocul râului Nistru și au scufundat-o în apă.

În urma unui volum impunător de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, efectuate de către Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații, la 07 aprilie 2016, făptașii au fost reținuți și arestați.

Feciorul victimei anterior a mai fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor la 12 ani închisoare.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Justiție1 minut în urmă

S-a deplasat la un accident rutier, dar a pretins bani de la şoferul beat. Un polițist, trimis în judecată

Un inspector al Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău va compărea în instanţa...

Politică39 de minute în urmă

Andrian Candu: Pavel Filip urmează să propună repetat președintelui Igor Dodon noile candidaturi în Guvern

Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat astăzi că premierul Pavel Filip urmează să propună repetat președintelui Igor Dodon cele 7...

Politică59 de minute în urmă

Parlamentul va reduce cu 40% numărul angajaților

Președintele Parlamentului Andrian Candu a lansat inițiativa reformării Legislativului. Obiectivul restructurării este de a reduce numărul personalului angajat cu cca...

Social2 ore în urmă

Un BMW a derapat si s-a izbit într-un stâlp pe o stradă din capitală. Salvatorii au descarcerat corpul neînsuflețit al șoferului// VIDEO

n această dimineață, la ora 08:47, Serviciul 901 a fost alertat, despre producerea unui accident pe strada Tighina 19,

Diverse3 ore în urmă

Ambasadorul SUA: Publicarea celui de-al doilea raport Kroll este un început

Șeful misiunii diplomatice americane de la Chișinău, James D. Pettit, consideră că publicarea celui de-al doilea raport Kroll este o...

Reportaje4 ore în urmă

Toamna în care s-au numărat democrații

Alegerile locale sunt un fenomen obișnuit pentru localitățile din Republica Moldova. Campaniile electorale nu se diferențiază nici ele prea mult...

Opinii5 ore în urmă

Burghezia boemă: între latte cu lapte de migdale și existența plină de sens

*Pentru a citi, ascultați: https://www.youtube.com/watch?v=Tgcc5V9Hu3g Scriu acest text într-un local de co-working. Am pe masă o tartă de spanac aparent...

Advertisement

Opinii