Un individ în vârstă de 28 ani din Chişinău a fost reţinut de poliție, după ce în seara zilei de 13 ianuarie a jefuit un schimb valutar. Acesta s-a apropiat de geamul unui schimb valutar şi i-a cerut casieriţei să-i predea toţi banii din aparatul de casă şi control, având în mână un pistol.

Victima, luată prin surprindere şi sub ameninţări cu moartea, i-a predat toţi banii în valoare de 16 200 lei. Ulterior, atacatorul a dispărut într-o direcţie necunoscută, iar casieriţa în vârstă de 33 ani a solicitat intervenţia agenţilor de pază şi a poliţiştilor.

Fiind autorizate percheziţii la domiciliul bănuitului, poliţiştii au constatat că acesta este consumator de droguri, de unde s-au ridicat seringi folosite şi alte recipiente cu urme specifice substanţelor narcotice.

El a fost arestat pe un termen de 30 de zile şi este cercetat penal pentru tâlhărie, riscând o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani. Individul a declarat poliţiştilor, precum că banii sustraşi ar fi fost cheltuiţi în scopuri personale.