Rusia va face un pod aerian pentru aprovizionarea trupelor din regiunea transnistreană!

Federaţia Rusă vrea să creeze un pod aerian, prin intermediul căruia cu ajutorul avioanelor aviaţiei militare, va face legătura cu regiunea transnistreană. Iniţiativa survine după ce Ucraina a interzis Rusiei tranzitul militarilor spre stânga Nistrului.

Anunţul a fost făcut de generalul Iuri Iakubov, coordonatorul Direcţiei Inspectorilor Generali din cadrul Ministerului Apărării de la Moscova, care a declarat că legătura aeriană se va face pentru a aproviziona armata rusă staţionată în stânga Nistrului şi pacificatorii din regiune.

”Acum, când Ucraina a denunţat toate acordurile în domeniul tehnico-militar, Ministerului Apărării nu-i rămâne altceva decât să asigure tot necesarul structurilor militare prin intermediul unui pod aerian cu ajutorul avioanelor aviaţiei militare de transport”, a declarat Iakubov , citat de presa de la Moscova.

Generalul rus a subliniat că „în orice condiţii, Ministerul Apărării şi Statul Major vor identifica soluţii pentru asigurarea contingentului rus, inclusiv a pacificatorilor, cu tot ce este necesar”.

Iakubov a mai spus că interzicerea tranzitului mărfurilor din Rusia spre regiunea transnistreană ar putea duce la escaladarea situaţiei din regiune. ” Interzicerea de către Ucraina a tranzitului către Transnistria poate servi drept motiv pentru schimbarea formatului misiunii de pacificatori sau încetarea acesteia în general”, a menţionat oficialul de la Moscova.

Moldova.ORG reaminteşte că, acum două zile, Rada Supremă de la Kiev a votat denunţarea a cinci acorduri de cooperare militară între Ucraina şi Rusia. Printre acestea se numără și acordul dintre guvernele Ucrainei şi Rusiei privind tranzitul militarilor ruşi spre regiunea transnistreană din Republica Moldova, unde Moscova are desfăşurate trupe. Rusia are aproximativ 1.200 de militari în stânga Nistrului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.