Runda a doua de consultări moldo-române pe marginea MIFS

28 de reprezentanți ai instituțiilor de statdin RM au participat săptămâna trecută la cea de-a doua sesiune de instruire a personalului din structurile membre ale Consiliului Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat al Republicii Moldova.

Organizatorul cursului este Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, în calitatea sa de partener în proiectul „Continuarea implementării conceptului de Management integrat al frontierei de stat al Republicii Moldova în conformitate cu ultimele actualizări la nivel european”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Facilitare al Parteneriatului de Mobilitate, sub coordonarea Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD).

Obiectivul principal al instruirilor este preluarea bunelor practici și experienței instituțiilor statului român în ceea ce ține de elaborarea, avizarea, adoptarea, coordonarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea Strategiei Naționale de Management Integrat al Frontierei de Stat.

Cei 28 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor de stat care fac parte din Consiliul Național pentru Management Integrat al Frontierei de Stat al Republicii Moldova, și-au exprimat încrederea într-o colaborare la fel de fructuoasă și eficientă, ca și a celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, în vederea alinierii modelului de Management Integrat al Frontierei de Stat la cerințele și standardele Uniunii Europene.

Urmare, Republica Moldova își va consolida gestionarea frontierei de stat, astfel contribuind semnificativ la securizarea frontierei externe a Uniunii Europene prin îmbunătățirea combaterii criminalității transfrontaliere și migrației ilegale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.