Doi romi din localitatea Satu Mare au fost snopiți în bătaie de trei cetăţeni ai R.Moldova, după un scandal izbucnit într-un parc din localitate. Din primele cercetări, se pare că romii au fost cei care au pornit scandalul, scrie gazetanord-vest.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Satu Mare, Răducu Silaghi, scandalul a avut loc în jurul orei 1.00. Cetățenii din Republica Moldova, care sunt angajați ai unei societăți din Satu Mare, se aflau în parc, ei fiind cazați la un hotel din apropiere.

La un moment dat, și-au făcut apariția cei doi romi care le-au cerut moldovenilor o țigară și bere. Lovindu-se de refuzul moldovenilor, romii au sărit la bătaie, dar tot ei au avut de suferit. Cei trei moldoveni, cu vârste de 23, 25 și 36 de ani, i-au snopit în bătaie pe cei doi agresori de etnie romă, cu vârstele de 22, respectiv 34 de ani.

Autoritățile au fost alertate de către romii bătuți zdravăn. La fața locului a ajuns o ambulanță și mai multe echipaje de poliție. Unul dintre cei bătuți, cel de 22 de ani, a fost transpirtat la spital, celălalt refuzând transportul.

În același timp, însă cetățenii din Republica Moldova au fost duși la poliție pentru declarații.