Connect with us

Externe

În România a fost lansat un nou partid. Unul din fondatori- fostul premier Victor Ponta

Publicat

pe

Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat, duminică, într-o conferință de presă, lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor. Fostul premier Victor Ponta a afirmat că noul proiect este lansat ca un partid social liberal.

“Am vrea, în primul rând, să oferim o alternativă la ceea ce înseamnă, în acest moment, oferta politică de pe piață, singurul partid în care eu am acționat, PSD, confiscat de o persoană și de un grup, care folosește PSD și voturile oamenilor pentru interese personale și interese meschine, dincolo de faptul că sunt personale“, a menţionat Ponta.

Nu vrem să intrăm la guvernare în 2017, să dărâmăm guverne, să dărâmăm partide, nu avem un obiectiv nici pentru 2018, dar avem un mare obiectiv pentru anul 2019, ca la alegerile europarlamentare să demonstrăm că am reușit să facem ceea ce ne-am propus — să punem pe primul loc calitate și nu cantitate”, a spus deputatul Daniel Constantin.

Partidul încă nu este înregistrat legal, instanța urmând să se pronunțe după “mai multe termene”.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Publicat

pe

De către

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi legat de relația existentă dintre președinte și fondatorul Fondului de luptă împotriva corupției, a declarat astăzi secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov citat de Paginaderusia.ro.

”Nu îi spune pe nume. Da, și noi am observat acest lucru. Aparent, acest lucru se datorează atitudinii față de acea persoană, pe care președintele nu a ascuns-o în timpul conferinței de presă de ieri”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea de ce, vorbind în public despre Navalnîi, Putin din nou a evitat să-i pronunțe numele.

În timpul conferinței de presă anuale de ieri a lui Putin, jurnalista Xenia Sobciak l-a rugat pe Putin să explice de ce Navalnîi nu este lăsat să candideze la alegeri, în ciuda faptului că sentința penala împotriva lui a fost declarat ca ilegală de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

”În legatură cu personajele pe care le-ai menționat. Au pus deja aici întrebarea despre Ucraina. Vreți ca și la noi în pieţe să alerge zeci de astfel, scuzați-mă, de Saakașvili? Cei pe care i-ați numit sunt Saakașvili, numai ca varianta rusă. Și vreți ca un astfel de Saakașvili să destabilizeze situația din țară?”, a răspuns Putin.

Citește mai departe

Externe

Studentul român care în 2015 și-a înjunghiat doi colegi, printre care un moldovean, condamnat pe viaţă

Publicat

pe

De către

Studentul care în 2015 şi-a înjunghiat doi colegi într-o cameră de cămin a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a fost condamnat la închisoare pe viaţă, printr-o primă sentinţă dată de Judecătorii Tribunalului Iaşi. Suspectul l-a înjunghiat mortal pe Victor Nour, un tânăr originar din Chişinău, menționează jurnalul.ro.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel Iaşi.

“Instanţa a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenţie pe viaţă, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi distrugere. A fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei către UAIC. De asemenea, a unor daune materiale de 3.600 de lei şi a unor daune morale totale de 500.000 de euro către părţile civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi, Daniel Mirăuţă.

Pe 9 noiembrie 2015, Aurelian Giosan, pe atunci student în primul an la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi-a înjunghiat doi colegi de cameră, în căminul C4 din Complexul Târguşor Copou.

După aceea, Giosan a dat foc la cameră, a închis uşa şi a fugit. Victimele au fost găsite de pompierii care au fost chemaţi să stingă incendiul din cameră. Una dintre victime, Victor Nour, un tânăr din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

A doua victimă, Casian Harpă, a fost înjunghiat de 18 ori şi a fost transportat la spital, supravieţuind.

Citește mai departe

Externe

Cutremur cu magnitudinea 3,5 în judeţul Vrancea

Publicat

pe

De către

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 5:24, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), anunţă Agerpres.

Seismul a avut loc la o adâncime de 127,4 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (43 kilometri), Odobeşti (51 kilometri), Covasna (51 kilometri), Slănic-Moldova (57 kilometri) şi Râmnicu Sărat (57 kilometri).

În luna decembrie, în România au avut loc 10 cutremure în zona seismică Vrancea cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 grade pe Richter, iar în luna noiembrie s-au produs 16 seisme în zonele Vrancea şi Transilvaniei, magnitudinea acestora fiind situată între 2 şi 3,4 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Chişinău.

În 2016, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, şi celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.

Cele mai mai puternice cutremure produse în România în ultimii 17 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Citește mai departe

Ultimele Știri

Politică3 ore în urmă

În componența Guvernului se vor regăsi doar doi viceprim-miniștri

Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, reducerea numărului de viceprim-miniștri. Revizuirea structurii conducerii Guvernului are loc în contextul...

Externe5 ore în urmă

Putin îl urăște atât de mult, că nici nu-i pronunță numele

Refuzul lui Vladimir Putin de a pronunța în mod public numele lui Alexei Navalnîi, principalul său opozant politic, poate fi...

Social6 ore în urmă

Inagurarea Târgului de Crăciun: Cel mai mare patinoar din țară, un carusel, dar și căsuțele din lemn aşteaptă vizitatorii //VIDEO

Târgul de Crăciun, cu genericul „Acasă de Crăciun” este inaugurat la Chişinău. Acesta este amplasat în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și...

Politică9 ore în urmă

Parlamentul a ratificat Acordurile cu UE privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova

Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Acordul de împrumut și cel de grant cu Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară...

Social9 ore în urmă

Util! Vor fi organizate parcări temporare, în legătură cu inaugurarea „Târgului de Crăciun” în centrul Chişinăului

Primăria Chişinău a informat că în seara zilei de astăzi, 15 decembrie, vor fi organizate mai multe parcări temporare în...

Social9 ore în urmă

Bogdan Zumbreanu, votat de Parlament în funcția de şef al CNA

Bogdan Zumbreanu a fost votat astăzi de Parlament la funcția de președinte al Centrului Național Anticorupție. Candidatura acestuia a fost...

Diverse10 ore în urmă

IMAS: Moldovenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip

Cei mai mulți moldoveni au încredere, în continuare, în președintele Igor Dodon, liderul PAS, Maia Sandu și prim-ministrul Pavel Filip....

Advertisement

Opinii