Reţineri într-o localitate din raionul Străşeni. Oamenii legii au încătuşat doi indivizi periculoşi, care ar fi fost implicaţi în comiterea a cel puţin 10 jafuri stradale şi o răpire de automobil pe teritoriul capitalei.

Indivizii atacau pe timp de noapte în stradă doar femei sau bărbaţi în stare de ebrietate. Aceştia erau loviţi cu pumnii şi imobilizaţi la pământ, după care erau deposedaţi de lanţurile din aur, telefoane mobile sau portmoneele cu bani.

Cei doi au vârstele de 24 ani şi respectiv 27 ani şi sunt originari din raionul Orhei. Unul din ei anterior a fost condamnat în Federaţia Rusă pentru săvârşirea atacurilor tâlhăreşti. Ei au fost localizaţi la nişte cunoscuţi  în raionul Străşeni, întrucât ştiau că sunt căutaţi de către Poliţia Capitalei.

Fiind demarate percheziţii autorizate, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe telefoane mobile, lănţişoare din aur şi alte bunuri materiale, care ar fi fost sustrase anterior de la cetăţeni.

Este de menţionat că, aceştia au apărut recent în vizorul camerelor de supraveghere instalate la un market din sectorul Buiucani, când au urmărit o femeie şi au agresat-o fizic, deposedând-o de lănţişorul din aur de la gât.

Ambii se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal pentru jafuri în serie şi răpire de automobil. Conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 7 ani.

Cetăţenii care au avut de pătimit în urma acestor indivizi, sunt îndemnaţi să se adreseze la Inspectoratul de sector, pentru înregistrarea plângerilor şi stabilirea tuturor circumstaneţor.