Renumitul actor rus Alexei Batalov, care a jucat în filmul “Moscova nu crede lacrimilor”, a murit

Unul dintre cei mai mari actori ai Rusiei, Alexei Batalov, care a jucat rolul principal în filmul “Moscova nu crede lacrimilor” s-a stins din viaţă. Artistul avea 88 de ani şi a murit într-un spital din capitala Rusiei.

Potrivit presei de la Moscova, actorul s-a stins din viaţă liniştit, în somn: “s-a culcat liniştit, iar dimineaţa nu s-a mai trezit”. În ajun, pe 14 iunie, el a fost vizitat de un preot şi a primit Sfânta împărtăşanie.

Alexei Batalov se afla sub monitorizarea medicilor timp de o jumătate de an. În ianuarie a fost internat cu o fractură la picior, iar ulterior a suferit o operaţie.

Batalov a rămas unul dintre cei mai de seama reprezentanţi ai celei de-a şaptea arte datorită legendarelor filme în care a jucat. A fost considerat unul din cei mai inteligenţi actori al Rusiei şi se bucura de o reputaţie ireproşabilă.

A jucat în zeci de filme, iar felul în care a interpretat rolurile i-a cucerit pe spectatori prin sinceritatea, profunzimea şi farmecul neobişnuit.

A interpretat roluri de eroi cu o viaţă complexă, oameni oneşti, sensibili, modeşti şi fermecători, cum ar fi Goşa în  “Moscova nu crede lacrimilor”, (distins cu premiul Oscar) şoferul Rumeanţev din “Cazul Rumeanţev” (1956), Boris din “Zboară cocorii”(1957, laureat cu Palm D’Or la Cannes), Vladimir Ustimenko din “Omul meu drag” (1958), fizicianul Gusev din “Noua zile dintr-un an” (1962), Gurov din “Dama cu catţşelul”, dupa o nuvela de A.P.Cehov (1960).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.