Connect with us

Politică

Renato Usatâi prezintă documente! PLDM ar fi plătit o companie americană cu banii BEM

Publicat

pe

Liderul Partidului Nostru Renato Usatâi a prezentat astăzi un set de documente, care potrivit lui, ar demonstra că PLDM şi liderul formaţiunii Vlad Filat ar fi plătit, printr-o schemă complicată ce presupune nouă companii intermediare, circa două milioane de dolari unei companii americane pentru serviciile de PR.

Astfel, potrivit lui Usatâi, în schemă ar fi fost implicate şi firme ale rudelor lui Vlad Filat, prin care banii achitaţi de PLDM ajungeau pe conturile unui off-shore, care la rândul său ar achita serviciile companiei americane Greenberg Quinlan Rosner Research (GQRR), care s-a ocupat de PR-ul PLDM.

Ba mai mult, politicianul afirmă că banii cu care s-ar fi răsplătit PLDM ar fi făcut parte din banii furaţi de la Banca de Economii. Renato Usatâi a mai spus că PLDM ar fi  prezentat la CEC un contract încheiat oficial cu Greenberg Quinlan Rosner Research, în realitate mai existând unul încheiat de formaţiune cu compania off-shore prin care s-ar fi făcut tranzacţiile ilegale.

schema

În acest context, Renato Usatâi a solicitat CEC, Procuratura şi CNA să se autosesizeze pe marginea acestui caz, în caz contrar promite că “va veni singur să aducă documentele”.

Între timp, PLDM a comentat declaraţiile lui Renato Usatâi, declarând că “este o dezinformare, care are drept scop promovarea intereselor altui stat. Prin intermediul minciunilor şi manipulărilor, acest personaj încearcă să destabilizeze situaţia din Republica Moldova şi să împiedice crearea unei alianţe de guvernare”.

Potrivit PLDM, “încercarea de a atribui Partidului Liberal Democrat din Moldova relaţii contractuale cu alte firme este un act de manipulare şi o tentativă de a-i lăsa în umbră pe adevăraţii beneficiari ai delapidărilor din sistemul bancar. PLDM a raportat, de fiecare dată, autorităţilor statului, inclusiv Comisiei Electorale Centrale, toate datele solicitate de legislaţie”.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Un fost ministru despre inițiativa PDM: Membrii Guvernului vor merge în fiecare circumscripție electorală

Publicat

pe

De către

Fostul ministru liberal Valeriu Munteanu a criticat astăzi inițiativa PDM privind desfășurarea ședințelor de Guvern în teritoriu, de câteva ori pe lună, declarând că întrevede în această operațiune de „desant” o implicare grosolană a Guvernului în alegerile parlamentare.

„Mai exact, membrii Guvernului vor merge în fiecare circumscripție electorală, de mână cu, candidatul PD pentru funcția de deputat în acea circumscripție și vor făgădui oamenilor „marea și sarea”, doar să-i înduplece să fie susținut omul „celor trei trandafiri și un dolar””, a declarat Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, această nouă idee năstrușnică a PDM va obstrucționa puternic buna desfășurare a alegerilor parlamentare și va compromite randamentul de lucru al Guvernului în întregime, dar și al fiecărui membru în parte.

Guvernul va fi paralizat, în goana de a satisface necesitățile electorale ale partidului de guvernare, iar angajamentele reale ale statului nostru și reformele necesare vor fi uitate până după alegeri. Vor avea de suferit oamenii, a explicat fostul ministru.

Totodată, acesta a menționat ironic că desantul, noțiune operată astăzi de liderul democrat Vlad Plahotniuc, sunt de fapt trupe, lansate în spatele frontului, în vederea îndeplinirii unor misiuni de luptă. Pesemne că pentru democrați, „linia frontului” este limita municipiului Chișinăul, ori, altfel, consilierii care i-au scris din timp textul domnului Plahotniuc și au strecurat acolo cuvântul „desant” i-au făcut o nouă – mică „подстава”, a adăugat el.

Precizăm că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că Guvernul va avea o implicare mai activă în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion. În acest scop, întregul Guvern, în frunte cu prim-ministrul, își va desfășura activitatea în teritoriu, de câteva ori pe lună.

„În zilele de vineri, va fi organizat un desant al întregului cabinet de miniștri în câte un raion, unde miniștrii vor avea întâlniri cu autoritățile locale, cu agenții economici, cadrele didactice, medicii, dar și cu alte categorii de cetățeni, inclusiv în sate Republicii Moldova, a spus Vlad Plahotniuc.

Citește mai departe

Politică

Vlad Plahotniuc: În zilele de vineri, întregul Guvern, în frunte cu prim-ministrul, își va desfășura activitatea în teritoriu

Publicat

pe

De către

Guvernul va avea o implicare mai activă în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion. În acest scop, întregul Guvern, în frunte cu prim-ministrul, își va desfășura activitatea în teritoriu, de câteva ori pe lună.

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei săptămânale a partidului.

Astfel, președintele PDM Vlad Plahotniuc a anunțat în cadrul briefingului de presă că, în zilele de vineri va fi organizat un desant al întregului Cabinet de miniștri în câte un raion.

„În zilele de vineri, va fi organizat un desant al întregului cabinet de miniștri în câte un raion, unde miniștrii vor avea întâlniri cu autoritățile locale, cu agenții economici, cadrele didactice, medicii, dar și cu alte categorii de cetățeni, inclusiv în sate Republicii Moldova.

De asemenea vor răspunde la întrebări, vor desfășura o ședință a Guvernului strict pe problemele raionului pe care îl vizitează, și vor lua decizii și măsuri, care să rezolve problemele raionului respectiv”, a spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM a spus că o astfel de metodă va implica cât mai activ Guvernul în rezolvarea problemelor acute din fiecare raion și va contribui considerabil la ridicarea vieții cetățenilor din teritoriu.

Citește mai departe

Politică

Igor Dodon despre rezoluția la ONU privind retragerea trupelor ruse din R.Moldova: Va duce doar la agravarea pozițiilor Chișinăului

Publicat

pe

De către

Președintele Igor Dodon se pronunță împotriva proiectului de rezoluție propus de Republica Moldova Adunării Generale a ONU cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. Potrivit lui, discutarea acestei probleme „în maniera sfidătoare, pe care şi-o permite actualul Guvern”, va duce doar la agravarea pozițiilor Chișinăului în perspectiva reglementării conflictului transnistrean.

„Câţiva funcționari din interiorul țării şi patronii acestora din exterior au pus la cale o campanie PR ieftină, folosind platforma ONU, campanie ce vizează în exclusivitate agravarea situației din Republica Moldova şi afectarea serioasă a relațiilor moldo-ruse”, se arată într-o declarație a președintelui Dodon.

El a subliniat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru în calitate de garanție a păcii şi securității cetățenilor, „aceasta fiind un element important al programului de realizare a măsurilor de consolidare a încrederii și al acordurilor încheiate în formatul „5+2” în perioada ultimilor doi ani”.

Potrivit lui, aceste acorduri au deschis perspective pentru revenirea agendei politice în procesul de negocieri.

Totodată, el s-a arătat convins că probleme de atare importanță – retragerea contingentului militar rus, evacuarea (reciclajul) armamentelor şi munițiilor –„trebuie să fie discutate cu Parlamentul legitim al Republicii Moldova şi cu Guvernul legitim al Republicii Moldova, care vor fi formate în lunile imediat următoare după scrutinul parlamentar”. 

Reamintim că Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite va examina, la 22 iunie, proiectul de rezoluţie propus de R. Moldova privind retragerea trupelor ruse și armamentului rusesc din Transnistria.

Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a declarat recent că deşi este un proiect bazat pe angajamentele asumate de Federaţia Rusă şi pe necesitatea retragerii trupelor sale, conform principiilor de drept internaţional şi Cartei ONU, R. Moldova aşteaptă ca ţările ONU să sprijine demersul Chișinăului.

Acum se depun eforturi în scopul asigurării unui sprijin cât mai larg al statelor ONU. Deja 10 state au semnat proiectul rezoluţiei respective.

Citește mai departe