Liderul Partidului Nostru Renato Usatâi a prezentat astăzi un set de documente, care potrivit lui, ar demonstra că PLDM şi liderul formaţiunii Vlad Filat ar fi plătit, printr-o schemă complicată ce presupune nouă companii intermediare, circa două milioane de dolari unei companii americane pentru serviciile de PR.

Astfel, potrivit lui Usatâi, în schemă ar fi fost implicate şi firme ale rudelor lui Vlad Filat, prin care banii achitaţi de PLDM ajungeau pe conturile unui off-shore, care la rândul său ar achita serviciile companiei americane Greenberg Quinlan Rosner Research (GQRR), care s-a ocupat de PR-ul PLDM.

Ba mai mult, politicianul afirmă că banii cu care s-ar fi răsplătit PLDM ar fi făcut parte din banii furaţi de la Banca de Economii. Renato Usatâi a mai spus că PLDM ar fi  prezentat la CEC un contract încheiat oficial cu Greenberg Quinlan Rosner Research, în realitate mai existând unul încheiat de formaţiune cu compania off-shore prin care s-ar fi făcut tranzacţiile ilegale.

schema

În acest context, Renato Usatâi a solicitat CEC, Procuratura şi CNA să se autosesizeze pe marginea acestui caz, în caz contrar promite că “va veni singur să aducă documentele”.

Între timp, PLDM a comentat declaraţiile lui Renato Usatâi, declarând că “este o dezinformare, care are drept scop promovarea intereselor altui stat. Prin intermediul minciunilor şi manipulărilor, acest personaj încearcă să destabilizeze situaţia din Republica Moldova şi să împiedice crearea unei alianţe de guvernare”.

Potrivit PLDM, “încercarea de a atribui Partidului Liberal Democrat din Moldova relaţii contractuale cu alte firme este un act de manipulare şi o tentativă de a-i lăsa în umbră pe adevăraţii beneficiari ai delapidărilor din sistemul bancar. PLDM a raportat, de fiecare dată, autorităţilor statului, inclusiv Comisiei Electorale Centrale, toate datele solicitate de legislaţie”.