Răspunsul României pentru Dodon: Campania „După hartă și răsplată”

Răspunsul României pentru Dodon: Sute de români s-au mobilizat și au donat bani pentru a dota 875 de școli și facultăți din Republica Moldova cu câte o hartă a României interbelice, în cadrul campaniei “După hartă și răsplată'” demarată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Această campanie reprezintă reacția unioniștilor la gestul revoltător al socialiștilor, conduși de Igor Dodon, care au rupt harta României Mari în Plenul Parlamentului Republicii Moldova. Pentru ca proiectul să se încheie cu succes si pentru ca adevărul istoric să ajungă în fiecare instituție de învățământ de peste Prut mai este nevoie de contribuție financiară pentru încă 180 de hărți.

‘Le mulțumim celor care au răspuns apelului nostru de a duce mesajul României în fiecare școală din Republica Moldova și îi îndemnăm și pe cei care află acum de această campanie să contribuie pentru cele 180 de instituții care încă nu beneficiază de o hartă a României interbelice. Fiecare gest contează, iar înverșunarea oponenților Unirii demonstrează că aceștia se tem și recunosc impactul puternic al curentului unionist în rândul populației’, a declarat Mădălina Hrițuleac, Secretar General al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Amintim că pe 1 decembrie, 450 de licee din stânga Prutului au primit hărți, drapelul României și panglică tricoloră, într-un proiect desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației de la Chișinău. De atunci, cererea înregistrată la nivelul școlilor și la nivelul universităților a fost foarte mare.

La 10 decembrie deputatul PSRM Vlad Batrâncea a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chişinău în timpul dezbaterilor pe tema propunerii de audiere a ministrului Educaţiei pe subiectul directorilor de şcoli şi a “propagandei românismului”.

Propunerea de audiere facută chiar de Vlad Batrâncea viza un ordin al Ministerului Educaţiei din R. Moldova care informează instituţiile în subordine cu privire la o donaţie de hărţi cu tema “Organizarea administrativă a Regatului România 1930”, făcuta de asociaţia Radio Datina. Hărţile urmau să fie distribuite gratuit în scolile primare, gimnaziale şi în licee, pentru disciplina şcolară Istoria românilor şi universală.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.