Connect with us

Externe

Provocare periculoasă pe internet: adolescenții mușcă din capsulele cu detergent

Publicat

pe

O provocare periculoasă a început să circule pe internet, iar specialiștii lansează avertismente în acest sens. Mai mulți adolescenți s-au filmat în timp ce înghit… capsule cu detergent, un gest care poate să aibă urmări grave asupra sănătății, notează The Telegraph.

Provocarea a început să circule pe rețelele de socializare în ultimul an. Mai mulți adolescenți s-au filmat în timp ce mușcă din capsulele cu detergent, iar unele înregistrări au strâns peste 100.000 de vizualizări, înainte să fie șterse de Youtube.

Potrivit autorităților americane, în primele două săptămâni ale acestui an, numărul cazurilor în care oamenii au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au consumat detergent.

„Adolescenții încearcă să fie amuzanți și se pun în situații periculoase, ingerând substanțe toxice”, a spus un reprezentant de la instituția responsabilă de protecția consumatorului.

Prima mențiune a acestei provocări a apărut pe Youtube în iunie 2014, în timp ce site-ul de satiră The Onion a scris un material în acest sens, în 2015. În martie 2017, o înregistrare numită „nu mâncați capsulele cu detergent” a avut peste trei milioane de vizualizări.

Acum, însă, au început să apară înregistrări în care oamenii fac fix acest lucru. Toate sunt îndepărtate de Youtube, căci nu respectă regulamentul platformei.

Toxicologii avertizează că acest gest poate provoca arsuri la nivelul gurii, buzelor, traheei și a esofagului. În plus, poate provoca probleme la nivelul sistemului nervos central.

Sursa: Libertatea.ro

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost ASASINAT, este în VIAŢĂ

Publicat

pe

De către

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost asasinat la Kiev, este în viaţă. Autorităţile ucrainene au explicat că asasinatul a fost înscenat pentru dejucarea unui complot organizat de serviciile secrete ruse, relatează BBC şi Reuters.

Vasil Hriţak, directorul Serviciului ucrainean de securitate (SBU), a confirmat că jurnalistul este în viaţă, explicând că înscenarea asasinatului a fost făcută pentru depistarea unor agenţi ruşi care intenţionau să comită crima.

„Datorită acestei operaţiuni, noi am reuşit să dejucăm o provocare cinică şi să documentăm pregătirea acestei crime de către serviciile speciale ruseşti’, a declarat şeful SBU, Vasil Griţak, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Arkadi Babcenko.

Arkadi Babcenko le-a mulţumit autorităţilor ucrainene că i-au salvat viaţa. Jurnalistul rus a spus că fusese avertizat cu privire la pregătirea unui asasinat la comandă la adresa sa acum o lună şi că pentru viaţa sa s-au plătit 40.000 de dolari.

„Vreau să transmit că îmi pare rău pentru toţi cei care au suferit din cauza anunţului morţii mele. Eu am fost nevoit să îmi înmormântez de multe ori prieteni sau colegi”, a declarat Arkadi Babcenko la sediul SBU, potrivit Kyiv Post.

Arkadi Babcenko a explicat că individul care intenţiona să îl asasineze a fost arestat în cadrul unei operaţiuni a serviciilor secrete ucrainene.

O femeie a sunat marţi la serviciul de ambulanţă şi a anunţat că l-a găsit împuşcat pe soţul ei, în apartamentul din Kiev în care locuiau. Jurnalistul Arkadi Babcenko a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, comunicase marţi seară Poliţia ucraineană.

Anchetatorii anunţau că suspectau că Arkadi Babcenko a fost asasinat din cauza activităţilor profesionale. Arkadi Babcenko, un critic al Administraţiei Vladimir Putin, s-a mutat din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Citește mai departe

Externe

Un bărbat a murit după ce a căzut dintr-un avion, în timp ce se certa cu însoțitorii de zbor

Publicat

pe

De către

Un britanic în vârstă de 30 de ani a murit, după ce a căzut dintr-un avion, pe aeroportul Dalaman, din sud-vestul Turciei. Incidentul s-a produs, după ce bărbatul a intrat într-un conflict cu membrii echipajului, scrie The Telegraph.

Însoțitorii de zbor au încercat să îl dea afară din aeronavă, iar bărbatul a căzut din avion, de la o înălțime de aproape 5 metri. Acesta a fost transportat de urgență la spital, în stare de inconștiență. Acolo s-a constatat că avea câteva coaste rupte,. însă nu și-a mai recăpătat conștiența și a murit câteva ore mai târziu.

Bărbatul petrecuse trei zile în aeroport, după ce își pierduse biletul de avion și fusese nevoit să aștepte un alt zbor cu care să se întoarcă acasă.

Potrivit presei locale, după ce a urcat la bord, el a intrat într-un conflict verbal cu membrii echipajului. Aceștia au vrut să îl dea jos, considerându-l un pericol pentru ceilalți pasageri.

Autoritățile britanice și cele turce investighează incidentul și încearcă să stabilească cine este responsabil pentru moartea pasagerului.

Citește mai departe

Externe

Un cunoscut jurnalist rus de opoziţie a fost ASASINAT la Kiev. Ce zic autoritățile de la Moscova

Publicat

pe

De către

Un cunoscut jurnalist rus de opoziţie, Arkadi Babcenko, a fost împuşcat mortal, în Kiev, au anunţat autorităţile locale, citate de site-ul agenţiei Reuters. Babcenko era un critic al administraţiei Vladimir Putin și se mutase din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Potrivit agenţiei Reuters, o femeie a sunat la serviciul de ambulanţă şi a anunţat că l-a găsit împuşcat pe soţul ei, în apartamentul din Kiev în care locuiau. Jurnalistul a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, a comunicat Poliţia ucraineană.

Anchetatorii suspectează că Arkadi Babcenko a fost asasinat din cauza activităţilor profesionale. Avocat de profesie, Babcenko era veteran al războiului din Cecenia. Aici şi-a început cariera de jurnalist, el publicând o carte despre experienţa trăită în timpul acelui conflict.

Totodată, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins acuzaţia Ucrainei potrivit căreia Moscova se află în spatele uciderii jurnalistului rus Arkadi Babcenko la Kiev, apreciind că acuzaţia face parte dintr-o campanie dusă împotriva Rusiei.

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a afirmat într-o postare marţi seara pe o reţea de socializare că este convins că  “maşina totalitară rusă” nu l-a iertat pe Babcenko pentru onestitatea acestuia.

Citește mai departe