Connect with us

Publicat

pe

Racheta Soiuz care trebuia să transporte doi astronauți pe Stația Spațială Internațională a avut probleme la lansare, iar echipajul a aterizat de urgență. Astronauţii Nick Hague (american) şi Aleksei Ovcinin (rus) sunt în viaţă.

Capsula Soiuza fost nevoită să efectueze o aterizare forţată, joi, din cauza unei defecţiuni la motor survenite la scurt timp după decolare, au anunţat agenţiile de ştiri ruse, informează Agerpres.

Cei doi astronauţi sunt în viaţă şi au aterizat în Kazahstan. Patru elicoptere Mi-8 plecaseră în căutarea echipajului având la bord echipaje medicale. Interfax anunță că cei doi au fost găsiți și nici măcar nu sunt răniți. Ei ar fi trebuit să petreacă 187 de zile pe Stația Spațială Internațională.

Naveta spațială decolase de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, iar defecțiunea a intervenit la nici două minute, imediat după separarea primei trepte a vehiculului. Imediat s-a activat mecanismul pentru aterizarea de urgență.

Astronauții Hague şi Ovcinin decolaseră de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de jumătate de an pe Staţia Spaţială Internaţională.

Este pentru prima dată din 1975 când o capsulă Soiuz este implicată într-un accident.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

Ce au pățit trei tineri după ce au afișat pancarte anti-Putin de ziua de naştere a preşedintelui rus

Publicat

pe

De către

Trei ruşi au fost condamnaţi la Sankt-Petersburg la pedepse de la 10 până la 15 zile de închisoare pentru că au participat la acţiuni anti-Putin de ziua de naştere a preşedintelui rus.

Pe 7 octombrie, ziua când Vladimir Putin a împlinit 66 de ani, un grup de militanţi, printre care şi cei trei tineri condamnaţi, a defilat în centrul oraşului cu o pancartă anti-Putin.

„Vă dorim mulţi ani de închisoare!”, scria pe pancarta afișată de tineri. Mai multe persoane au fost reţinute duminică după acțiunea de protest.

Tribunalul Dzerjinski din Sankt-Petersburg a anunţat că i-a condamnat pe Andrei Graf la 15 zile de detenţie, iar pe Ivan Rubţov şi Vlad Ivancio la 10 zile de închisoare „pentru încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor”.

Un alt grup a instalat o pancartă cu înscrisul „Sankt-Petersburg împotriva lui Putin” pe un pod din fosta capitală imperială.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

Externe

Explozie la un depozit de muniții din Ucraina. Mii de persoane evacuate// VIDEO

Serviciile de urgenţă au trimis sute de persoane la faţa locului.

Publicat

pe

De către

O explozie a avut loc la un depozit de muniţie situat la 176 km est de capitala Kiev marţi dimineaţă, a informat printr-un comunicat Ministerul Apărării din Ucraina. Deflagrația a dus la evacuarea a 10.000 de persoane.

Explozia s-a produs în cursul nopții, la ora locală 3:30, în apropiere de orașul Cernigov, din nordul țării.

În zona din apropiere, pe o rază de 20 de km, s-au instituit interdicții de circulație rutieră și feroviară și de zbor, iar comandantul forţelor armate ucrainene s-a deplasat la faţa locului.

Autoritățile nu au anunțat dacă există victime şi nu este clar dacă exploziile au fost accidentale sau un act de sabotaj.

Anul trecut, exploziile masive survenite la un depozit militar din regiunea Viniţa (270 km vest de Kiev) au determinat autorităţile să evacueze 24.000 de persoane. Ministerul a afirmat că aproximativ 10 000 de persoane au fost evacuate din zonă, aflată la Nord-Est de capitala Kiev.

Citește mai departe

Externe

Uciderea VIOLENTĂ a jurnalistei bulgare: Viktoria Marinova făcea jogging în momentul în care a fost atacată

Publicat

pe

De către

Jurnalista bulgară Viktoria Marinova, care a fost ucisă sâmbătă într-un parc din apropierea Dunării în oraşul Ruse, se pare că făcea jogging în momentul în care a fost atacată, antrenându-se pentru un concurs de maraton, a anunţat site-ul de ştiri Rusemedia.bg preluat de Mediafax.

Trupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia.

Femeia nu a putut fi identificată imediat deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost găsit.

Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din hainele acesteia.

rupul neînsufleţit al acesteia a fost găsit de un trecător care a anunţat poliţia.

Femeia nu a putut fi identificată imediat deoarece nu a fost găsit niciun act de identitate asupra ei, iar telefonul său mobil nu a mai fost găsit.

Procurorul local Georgi Georgiev a declarat că pe lângă telefonul mobil au dispărut cheile de la maşină, ochelarii şi o parte din hainele acesteia.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com