La mai mult de o lună după ce redacția noastră a lansat în spațiul public subiectul despre prelungirea actelor românești persoanelor care nu au adeverința de cetățenie, problema rămâne nerezolvată.

Secțiile de pașapoarte și ambasadele românești refuză să prelungească valabilitatea actelor românești celor care au obținut cetățenia română odată cu părinții lor, fiind minori, și nu au fost transcriși în adeverințele de cetățenie ale părinților.

Direcția Generală de Pașapoarte București: Un pașaport expirat nu face dovada cetățeniei române/ DOCUMENT

O parte dintre cetățenii care au primit refuz la perfectarea actelor așteaptă ca această problemă să fie soluționată, în timp ce cealaltă parte s-a resemnat și a depus dosarul pentru redobândire a cetățeniei române – deși dețin un certificat de naștere și pașaport românesc.

ANC confirmă că sunt încălcate drepturile celor care au primit refuz la perfectarea actelor românești

Redacția noastră a  solicitat pozițiile mai multor instituții de la București vizavi de acest subiect.  Guvernul României, prin Direcția Relații Publice a Cancelariei Primului Ministru, ne-a informat că memoriile noastre “au fost transmise spre competentă soluționare Autorității Naționale pentru Cetățenie, solicitând luarea măsurilor legale ce se impun“.

raspuns