Connect with us

Publicat

pe

Un cetățean al Georgiei a încercat să ajungă în Ucraina, unde are pe numele său interdicție pentru trei ani, prin ocolirea punctului de trecere Briceni-Rossoșeni, a anunţat astăzi Poliţia de Frontieră. Presa de la Chişinău scrie că este vorba despre unul dintre apropiații fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, Vano Nadiradze, care a fost și luptător voluntar în zona ATO, deportat ulterior de serviciile secrete ale Ucrainei.

Cazul a avut loc pe 3 decembrie, când cu ajutorul sistemului fix de supraveghere a frontierei a fost surprinsă pe direcția localităților Briceni-Rossoșeni o persoană care înainta grăbit spre ieșirea din R. Moldova.

Fiind stabilite clar intențiile acesteia, de a trece ilegal frontiera moldo-ucraineană, operativ la fața locului a acționat grupa de intervenție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

Astfel, în jurul orei 07.35 polițiștii de frontieră au reținut la doar 20 de metri de linia de frontieră un bărbat de 47 de ani, identificat ca cetățean al Georgiei. Persoana a fost condusă la sediul SPF Briceni.

În cadrul audierilor, georgianul a declarat că pe numele lui este aplicată interdicție de intrare în Ucraina, iar necesitatea de a ajunge cu orice scop în țara vecină este legată de o problemă personală.

Angajații Poliției de Frontieră au avut o întâlnire de schimb de date și informații cu grănicerii ucraineni. Urmare, colegii au confirmat faptul că cetățeanul Georgiei are interdicție pe trei ani de zile, din motive de securitate națională. Acesta a fost expulzat din Ucraina în luna noiembrie curent.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au pornit o cauză penală, pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, iar cetățeanul Georgiei este reținut pentru 72 de ore.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

Un bărbat din Bălți, reținut de CNA. Ar fi primit 600 de euro mită de la o persoană

Publicat

pe

De către

Un bărbat din Bălți ar fi pretins și primit 600 de euro mită de la o persoană, căreia i-ar fi promis că o poate ajuta să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit denunțătorului, la sfârșitul lunii iulie 2017, bănuitul i-ar fi dat asigurări că ar avea influență asupra membrilor comisiei de examene din cadrul Secţiei Înregistrare Transport şi Calificare a Conducătorilor Auto Bălți şi că îi poate determina să-i pună note de promovare a probelor scrise şi practice.

Pe faptele denunţate, CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influenţă.

În prezent, bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Pe numele lui a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 326, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare.

DGT Nord a CNA desfăşoară în continuare acţiuni de documentare a cazului sub toate aspectele pentru identificarea complicilor bănuitului.

Serviciul Nord al Procuraturii anticorupţie conduce urmărirea penală.

Citește mai departe

Social

O mașină cuprinsă de flăcări a explodat în Chișinău. În interior a fost găsit un cadavru carbonizat// VIDEO

Publicat

pe

De către

O mașină, cuprinsă de flăcări, a explodat în această noapte pe strada Alba Iulia 113 din Chișinău. Pompierii Detașamentului Căutare Salvare nr.1, solicitați să intervină la lichidarea incendiului, au găsit în interior un cadavru carbonizat.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI autoturismul de model UAZ a luat foc în timpul staționării, după care a explodat. Ajunși la fața locului pompierii, au stabilit că, în urma incendiului, mașina a fost distrus de flăcări, iar în interior a fost depistat cadavrul carbonizat al unei persoane.

Identitatea omului urmează a fi stabilită.

Totodată, flăcările au afectat parțial două autovehicule din preajma de model Cadillac, și Suzuki.

Toate circumstanțele, cauza producerii incendiului, dar și prejudiciul material urmează a fi stabilite de specialiști. Cazul este cercetat de către organele de drept.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 38 situații de risc.

Citește mai departe

Social

Deținutul care a încercat să evadeze din penitenciarul Leova a fost găsit mort în celulă

Publicat

pe

De către

Deținutul care acum două zile a încercat să fugă din penitenciarul Leova a fost găsit mort în celulă. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat astăzi că este vorba despre suicid.

Astfel, aproximativ la ora 05:40, într-o celulă a penitenciarului a fost depistat corpul neînsuflețit  al deținutului în vârstă de 49 de ani, fără semne de moarte violentă, care acum două zile a încercat să evadeze din instituția de detenție.

Imediat a fost solicitat serviciul 112, care a desfășurat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de poliţie din Leova, organele de procuratură, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Pe cazul dat, Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com