Prim-ministrul Pavel Filip îndeamnă producătorii de fructe și autoritățile locale să reînvie programul care prevede livrarea fructelor proaspete în școli și grădinițe. Șeful Guvernului a menționat că programul dat presupune numai beneficii, atât pentru copii, dar și pentru producătorii agricoli.

“Am avut o discuție importantă cu președintele producătorilor de fructe. După cum știm, a existat un program care oferea câte un măr pentru elevi. Vreau să revenim la acest program. În acest mod, avem grijă și de copii, dar și promovăm producția autohtonă. Acest program este unul foarte bun din toate punctele de vedere și toți își doresc acest program. Rog să elaborați acest program cât mai curând posibil. De asemenea, sunt gata și partenerii noștri de dezvoltare. Vom identifica finanțele pentru a porni din nou acest program”, a explicat Pavel Filip.

Amintim că la finele lunii august 2016, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat, în comun cu asociațiile de producători agricoli și cu alți parteneri, Campania socială „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”. Scopul acțiunii a fost stimularea consumului de produse autohtone în rândul copiilor, precum și de promovare a producătorilor agricoli din țară pentru creșterea comerțului pe piața internă. În cadrul campaniei, mii de copii din instituțiile de învățământ din țară au primit fructe și legume proaspete de la producători locali.