Președintele FEA despre cazul bărbatului ucis în fața unui club de noapte: Pîrgaru și Ignat nu sunt membri ai Federației de K1

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir, a dat publicității poziția oficială a asociației pe care o conduce privind cazul bărbatului ucis în fața unui club de noapte din capitală. Astfel, potrivit lui, ambii suspecți, la moment, nu sunt nici sportivi membri  ai Federației K-1 de Amatori, nici participanți ai proiectelor organizate de FEA.

În declarație se precizează că Aurel Ignat, de mai bine de un an, nu mai are nici o legătură cu activitatea asociației FEA și nici nu mai participă la turneele organizate de aceasta. Acum un an, sportivul a decis să părăsească asociația și să participe într-o altă organizație.

Al doilea sportiv suspectat de acțiuni ilegale, Mihail Pîrgaru, de asemenea, nu este membru al Federației WAK-1F RM.

„În primul rând, dorim să subliniem că suntem împotriva oricăror acte de violență, cu atât mai mult din partea sportivilor. Ne exprimăm sincerele condoleanțe rudelor și prietenilor victimei. Apelăm la organele competente, să conducă o anchetă obiectivă”, se mai precizează în declarația Asociației FEA.

Reamintim că, pe 25 mai, un bărbat de 30 de ani s-a stins la Spitalul de Urgență, după ce a fost 6 zile în stare de comă din cauza traumatismelor primite în urma unei încăierări. Bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate de mai multe persoane  în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău.

Ulterior, a fost reținut Mihail Pîrgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Ieri a fost reținut și Aurel Ignat. Marți, 29 mai, procurorii urmează să ceară mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Poliția a menționat anterior că în acest caz a au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.