Connect with us

Reintegrare

Presa: fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din regiunea transnistreană Iuri Ghervaziuk a fost răpit

Fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din regiunea transnistreană Iuri Ghervaziuk ar fi fost răpit pe teritoriul Republicii Moldova, iar apoi transportat la Tiraspol,  scrie 1news.md .

Sursa citată anunţă că acest caz ar fi avut loc joi, 16 februarie, pe traseul naţional de pe teritoriul raionului Anenii Noi.

Potrivit unui martor ocular, maşina lui Ghervaziuk ar fi fost stopată de persoane necunoscute ce purtau uniforme ale poliţiştilor din Republica Moldova.

Convingându-se că în automobil se află fostul şef din regiunea transnistreană, indivizii l-au bătut, imobilizat, iar apoi l-au aruncat în portbagajul unei maşini care s-a îndreptat spre regiunea transnistreană.

Sursa citată scrie cu referire la persoane din apropierea lui Ghervaziuk că aceştia au rămas uimiţi de uşurinţa cu care persoanele necunoscute au reuşit să-l răpească şi să-l transporte  în regiunea transnistreană.

Mai mult, sursa citată presupune că răpirea acestuia ar fi avut legătură cu faptul că anul trecut Ghervaziuk, fiind încă şef al aşa-zisului comitet vamal, a arătat despre evaziunea fiscală a companiei Sheriff, declarând că aceasta nu ar fi plătit taxe şi accize în valoare de un miliard de dolari în bugetul local.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Un angajat al forţelor speciale din aşa-zisul MGB de la Tiraspol a murit, după o aterizare nereuşită cu paraşuta

Un angajat al forţelor speciale din MGB-ul de la Tiraspol a murit în timpul unor exerciţii de desant aerian desfăşurate de aşa-zisul minister al securităţii din regiunea transnistreană. Accidentul s-a produs pe 6 octombrie, când din cauza vântului puternic, mai mulţi paraşutişti au fost răniţi în timpul aterizărilor.

Exerciţiile se desfăşurau în conditii meteorologice normale, dar în timpul ultimei aterizări din cauza unei rafale puternice a vântului, a avut loc o situaţie neprevăzută. Aterizarea la sol a câtorva militari nu a reușit, iar unul dintre ei a fost transportat în secţia de reanimare“”, a declarat pentru presa locală reprezentantul aşa-zisul minister Maxim Kraveţ.

Paraşutistul a fost transportat la spitalul din Tiraspol, unde mai mult de o săptămână s-a aflat în comă. Acesta a decedat fără să-şi vină în fire.

Kraveţ a spus caz a fost iniţiat un dosar penal, fiind examinate circumstanţele accidentului.

Acesta nu a precizat de la ce înălţime au fost efectuate salturile, precizând doar că exerciţiile practice au fost precedate de antrenamente la sol.

Potrivit lui, exerciţiile de paraşutare făceau parte din pregătirea de bază a amgajaţilor din aşa-ziselor forţe speciale.

Citește mai departe

Reintegrare

Fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din stânga Nistrului, condamnat la 10 ani de închisoare

Iuri Ghervaziuk a fost condamnat la 10 ani de închisoare și amendat cu 3,5 milioane de ruble transnistrene.

Fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din regiunea transnistreană Iuri Ghervaziuk a fost condamnat la 10 ani de închisoare și amendat cu 3,5 milioane de ruble transnistrene (226 000 dolari), a anunțat postul de televiziune de la Tiraspol.

Sentinţa, emisă pe 13 octombrie de aşa-zisă judecătorie a oraşului Tiraspol, poate fi contestată timp de 10 zile.

Iuri Ghervaziuk a fost acuzat de abuz în serviciu. Potrivit acuzatorilor, iniţial în funcţia de primar al orașului Bender, iar apoi în cea de şef al aşa-zisului comitet vamal, Gervaziuk ar fi organizat la fabrica “Biohim” scheme de corupție, admiţând evaziune fiscală.

De asemenea, acesta a fost acuzat că ar fi dat mită unui angajat al comitetului vamal pentru a formaliza operaţiuni false de export de alcool.

Iuri Ghervaziuk făcea parte din cercul de apropiaţi al fostului liderul administraţiei de la Tiraspol Evgheni Şevchuk. Din 2012, el a condus orașul Bendery, iar din martie 2015 până în decembrie 2016 a condus aşa-zisul comitet vamal.

În februarie 2017, presa a scris că Iuri Ghervaziuk ar fi fost răpit pe teritoriul Republicii Moldova, iar apoi transportat la Tiraspol.  Acest caz ar fi avut loc pe, 16 februarie, pe traseul naţional de pe teritoriul raionului Anenii Noi.

Potrivit unui martor ocular, maşina lui Ghervaziuk ar fi fost stopată atunci de persoane necunoscute ce purtau uniforme ale poliţiştilor din Republica Moldova.

Convingându-se că în automobil se află fostul şef din regiunea transnistreană, indivizii l-au bătut, imobilizat, iar apoi l-au aruncat în portbagajul unei maşini care s-a îndreptat spre regiunea transnistreană.

Citește mai departe

Important

Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel și Peter Michalko

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut, astăzi, 12 octombrie, o întrevedere cu șeful Departamentului pentru Țările din Parteneriatul Estic Dirk Schuebel și cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko.

În cadrul întrevederii, vicepremierul a informat diplomații europeni despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opţiunile de soluţionare a problemelor existente.

Astfel, a fost abordată asigurarea accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole și a condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile moldoveneşti cu predare în grafie latină ş.a.

La rândul lor, oficialii europeni au reiterat sprijinul UE pentru dinamizarea tuturor formatelor de negocieri și avansarea procesului de reglementare transnistreană.

Totodată, a fost menționată necesitatea coordonării acțiunilor în vederea implementării eficiente a cerințelor Acordului Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător pe întreg teritoriul țării și a asigurării continuității Programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social16 minute în urmă

Incident tragic. A căzut din căruţă şi a fost târât de cal mai bine de un kilometru

Incident tragic la Cinișeuți, raionul Rezina. Un locuitor al satului se deplasa cu căruța pe una din străzile localităţii, dar...

Economie2 ore în urmă

Experți francezi în vinificație: Calitatea Vinului Moldovei s-a schimbat considerabil

Vinul Moldovei a impresionat cunoscători în domeniu din Bordeaux, regiunea franceză devenită model pentru întreaga lume a vinurilor. Un massterclass...

Economie3 ore în urmă

Peste 18 mii de cetățeni din raioanele Telenești și Orhei vor beneficia de un nou tronson de drum asfaltat

Un drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei va fi modernizat până la...

Important4 ore în urmă

Un spaţiu de joacă şi odihnă a fost amenajat la spitalul de copii „V.Ignatenco”

Un spaţiu de joacă şi odihnă pentru copii a fost inaugurat joi, 19 octombrie, la Spitalul Clinic Municipal de copii „Valentin...

Externe5 ore în urmă

Rămas fără bani, un pensionar i-a cerut lui Putin să-i trimită un sicriu ca să moară

Anatoli Vertiprahov, pensionar de 72 de ani din satul Iasnaia, Teritoriul Trans-Baikal din Rusia, i-a cerut lui Vladimir Putin să...

Social5 ore în urmă

Un şofer din Chişinău a scos pistolul, pentru că un alt şofer nu i-a permis să încalce regulile de circulaţie

Un şofer din Chişinău a fost reţinut astăzi de inspectorii de patrulare, după ce acesta a amenințat cu arma un...

Externe6 ore în urmă

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut în Cascada Niagara

Un copil de 10 ani a supraviețuit în mod miraculos după ce a căzut duminică în Cascada Niagara, în partea...

Advertisement

Opinii