Fostul şef al aşa-zisului comitet vamal din regiunea transnistreană Iuri Ghervaziuk ar fi fost răpit pe teritoriul Republicii Moldova, iar apoi transportat la Tiraspol,  scrie 1news.md .

Sursa citată anunţă că acest caz ar fi avut loc joi, 16 februarie, pe traseul naţional de pe teritoriul raionului Anenii Noi.

Potrivit unui martor ocular, maşina lui Ghervaziuk ar fi fost stopată de persoane necunoscute ce purtau uniforme ale poliţiştilor din Republica Moldova.

Convingându-se că în automobil se află fostul şef din regiunea transnistreană, indivizii l-au bătut, imobilizat, iar apoi l-au aruncat în portbagajul unei maşini care s-a îndreptat spre regiunea transnistreană.

Sursa citată scrie cu referire la persoane din apropierea lui Ghervaziuk că aceştia au rămas uimiţi de uşurinţa cu care persoanele necunoscute au reuşit să-l răpească şi să-l transporte  în regiunea transnistreană.

Mai mult, sursa citată presupune că răpirea acestuia ar fi avut legătură cu faptul că anul trecut Ghervaziuk, fiind încă şef al aşa-zisului comitet vamal, a arătat despre evaziunea fiscală a companiei Sheriff, declarând că aceasta nu ar fi plătit taxe şi accize în valoare de un miliard de dolari în bugetul local.