Connect with us

Publicat

pe

Presa de la Tiraspol scrie că locuitorii din regiune au observat pe cer un OZN. Potrivit acesteia, mai multe lumini care stăteau nemişcate pe cer au putut fi observate pe o rază de o sută de kilometri, atât deasupra regiunii transnistrene, cât a regiunii Odessa. Luminiţele nemişcate au putut fi observate atât la Tiraspol, cât şi la Bender.

La rândul lor, locuitorii din regiunea Odessa au relatat pentru presa locală, că pe parcursul a mai multor nopţi, circa 5-10 puncte luminoase stăteau deasupra pământului o perioadă, după care peste 10-15 minute dispăreau.

Ulterior, totuşi, autorităţile ucrainene de la Belgorod-Dnestrovsk au declarat că în perioada respectivă au avut loc exerciţii planificate ale Forţelor Navale, în cadrul cărora militarii au utilizat ţinte aeriene luminoase.

Autorităţile au menţionat că, cel mai probabil, anume aceste ţinte luminoase au fost luate drept OZN de populaţia regiunii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Autorităţile vor lansa un nou tip de acte în februarie 2018

Publicat

pe

De către

Începând cu februarie 2018, cetățenii Republicii Moldova vor putea achiziționa pașapoarte de tip nou. Anunțul a fost făcut de directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu, în cadrul unui interviu oferit pentru postul TV Prime.

Potrivit acestuia, noile acte vor intra în vigoare în luna februarie a anului viitor, când se vor termina stocurile pașapoartelor de tip vechi. „Acest pașaport este cu un grad de securitate mai înalt, avem trei nivele de securitate și, cum s-a menționat, pașaportul biometric este practic imposibil de falsificat. Are și amprentele și datele biometrice”, a spus directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu.

Pașapoartele vor avea un design nou. Pe prima pagină se va afla imaginea brandului turistic al țării, Pomul Vieții, iar pe celelalte vor fi mai multe monumente și locuri turistice din Moldova, precum Mănăstirea Căpriana, Arcul de Triumf sau Orheiul Vechi. Potrivit lui Sergiu Răileanu, prețul noilor documente nu va crește.

Citește mai departe

Important

Procedura de intrare pe teritoriul din stânga Nistrului va fi simplificată

Publicat

pe

De către

Liderul autoproclamatei republici moldovenești nistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un ordin prin care se instituie proceduri simplificate de control la intrarea în regiune. Decizia vine în contextul sărbătorilor de iarnă. Procedurile simplificate vor fi valabile pentru perioada 30 decembrie – 15 ianuarie, transmite IPN cu referire la presa din regiune.

De asemenea, Krasnoselski a dispus să fie deschise temporar căi de trecere suplimentare a mijloacelor de transport cu pasageri prin următoarele puncte: Valea Adâncă-Zagnitkov, Ploti-Krutîe, Vinogradnoe- Novîe Butorî, Grușca-Nemirovka, Krasnî Oktiabri-Vetrujeni, Rașcov-Vadul-Rașcov, Țîbulevka-Țehanovka, Teia-Calfa.

Pasagerii, cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova, vor prezenta actul de identitate sau actul ce confirmă viza de domiciliu în una din localitățile limitrofe. De asemenea, la toate punctele de control, în această perioadă, va fi aplicat un regim simplificat de verificare a mărfurilor, cu excepția celor care sunt interzise în regiunea transnistreană.

Sursa: IPN

Citește mai departe

Important

Peste 600 de tineri au depus jurământul militar

Publicat

pe

De către

Peste 600 de tineri au depus ieri jurământul militar în cadrul unor ceremonii desfăşurate în garnizoanele Chişinău şi Cahul.

Prezent la evenimentul desfăşurat cu această ocazie în Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, ministrul Apărării Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 234 de soldaţi şi le-a solicitat să demonstreze responsabilitate în executarea misiunilor pe parcursul stagiului militar obligatoriu.

„Pe dumneavoastră vă aşteaptă 10 luni de instruire, cu un corp de sergenți, subofițeri și ofițeri care au învățat meseria armelor nu doar din manuale, ci au testat-o pe poligoane de instrucție și misiuni de menținere a păcii cu mandat internațional. Sunt sigur că v-ați convins de prestația, dar și dorința lor de a vă transmite ce au mai bun în perioada de când sunteți în această unitate. Ei v-au familiarizat cu viaţa militară, v-au învățat să faceți față provocărilor, iar voi, la rândul vostru, aţi dat dovadă de abnegaţie, străduinţă şi disciplină, a spus Eugen Sturza.

Tot astăzi, alţi 374 de ostaşi din Tabăra Militară 143, Regimentul Rachete Antiaeriene şi Brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul au depus jurământul de credinţă Patriei în prezenţa corpului de comandă al Armatei Naţionale.

De notat că după depunerea jurământului militar, soldații vor beneficia de patru zile de concediu. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Politică48 de minute în urmă

Igor Dodon: Am respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri înaintate de Guvernul Filip

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că a respins în mod repetat candidaturile la funcțiile de miniștri înaintate de Guvernul...

Social58 de minute în urmă

Doi tineri, reținuți în timp ce primeau bani. Au convins două fete să practice prostituţia într-un apartament din capitală// VIDEO

Oamenii legii au documentat şi demascat activitatea criminală a unui tânăr de 27 ani şi a unei domnişoare de 19...

Social1 oră în urmă

Un turc, soția acestuia și un avocat, reținuți de CNA. Ar fi cerut 11 000 euro de la rudele unui cetățean turc deţinut în penitenciar

Trei persoane au fost reţinute, aseară, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în urma unei operaţiuni, desfăşurate cu sprijinul...

Reintegrare5 ore în urmă

Tiraspolul anunță amnistie specială pentru tinerii care au fugit din armata transnistreană

Deputații locali ai așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol au aprobat o decizie privind amnistierea tinerilor, care au părăsit unitățile...

Externe6 ore în urmă

Un bărbat a murit în hypermarket, strivit de un container

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din Motru a murit miercuri după amiază după ce un container metalic...

Externe6 ore în urmă

Explozie într-un supermarket din Sankt Petersburg, provocată de o bombă artizanală// VIDEO

Autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru tentativă de crimă.

Social15 ore în urmă

Pavel Filip a efectuat o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere Leușeni. Ce a vrut să afle premierul

Premierul Pavel Filip a efectuat în această seară o vizită inopinată la Punctul vamal de trecere a frontierei de stat...

Advertisement

Opinii