Presa de la Moscova îi sfătuiește pe ruși să facă provizii pentru un război nuclear

Presa de stat de la Moscova, cunoscută pentru manipulările pe care le-a făcut în trecut, a început să instruiască populația cum să procedeze în cazul izbucnirii unui război nuclear între Rusia și SUA, scrie Digi24.ro.

Postul de televiziune de stat Russia 24, care a început să instruiască populația cum să procedeze cu proviziile în cazul izbucnirii unui război nuclear între Rusia și Statele Unite, transmite The Moscow Times.

Un prezentator al emisiunii Vesti 24, care stătea în fața unei fotografii cu un nor nuclear, le-a recomandat telespectatorilor ruși, cu patru zile înaintea atacului asupra Siriei de către SUA susținut de Marea Britanie și Franța, în timpul unui „instructaj de supraviețuire alimentară”, să facă rezerve „mai mari de apă și mai puțin de dulciuri”, pe lângă stocuri de conserve și pungi cu ovăz.

Pe un ecran erau listate mai multe alimente ce ar trebui strânse dar și că e nevoie de 30 de litri de apă pentru consum, prepararea hranei și igienă persoanlă.

„De precizat că panica reală nu este aici, ci dincolo de Ocean”, a spus prezentatorul, oferind o informație care, ce-i drept, este adevărată: vânzările de adăposturi nucleare au crescut de când Donald Trump a devenit președinte.

De asemenea, tabloidul Life a publicat joi o serie de sfaturi pentru a supraviețui unui atac nuclear, relatează Meduza.io. Ca și Russia 24, ziarul începe cu faptul că este vorba despre „frica și isteria” recente cu privire la începutul unei „apocalipse nucleare”.

Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească la metrou, însă să fie precauți pentru că nu toate stațiile din Moscova și Sankt Petersburg vor face față unui atac nuclear. În articol se precizează că stațiile Admiralteyskaya din Sankt Petersburg și Parcul Pobedy din Moscow se află la cea mai mare adâncime.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.