Connect with us

Publicat

pe

Prima școală din Moldova a obținut statutul de „Școală Internațională Cambridge”

Școala Internațională Heritage a devenit prima școală din Moldova care a primit statutul de „Școală Internațională Cambridge”, ceea ce oferă noi oportunități valoroase copiilor din Moldova interesați de un parcurs academic internațional.

Acum Heritage nu doar predă în conformitate cu curriculum-ul Cambridge, dar a devenit un centru de evaluare, unde elevii pot susține testele oficiale pentru a obține calificările/certificarea Cambridge, care le deschid ușile celor mai bune universități din lume – în SUA Marea Britanie, Australia, Canada și altele.

Ce este Cambridge Assessment International Education?

Cambridge Assessment International Education face parte din celebra Universitate Cambridge. Organizația nonprofit are o istorie de 150 de ani în domeniul examenelor internaționale, fiind singura organizație de examinare deținută în întregime de o universitate de renume mondial. Programele sale ajută studenții să-și dezvolte abilitățile de gândire și de învățare, pregătindu-i să facă față cerințelor zilei de mâine și să creeze o lume mai bună pentru viitor.

Cum a devenit Heritage o Școală Internațională Cambridge?

Cambridge Assessment International Education a evaluat Heritage și a stabilit că îndeplinește standardele de calitate pentru înregistrare, conform următoarelor cinci domenii-cheie:

• misiuni și valori educaționale;

• management educațional și liderism;

• abordarea predării și învățării;

• modul în care mediul fizic susține predarea și învățarea și îndeplinește cerințele pentru susținerea în siguranță a examenelor;

• cerințe legale.

Beneficii pentru elevii Heritage de a studia într-o școală cu titlu Cambridge:

1. Școala Internațională Heritage din Moldova a devenit parte a rețelei globale de peste 10.000 de școli din peste 160 de țări din întreaga lume care oferă calificări Cambridge.

2. Școlile înregistrate au acces la o gamă unică de resurse de predare și învățare, oportunități de dezvoltare profesională, un curriculum de clasă mondială și o gamă largă de calificări pentru cursanți.

3. Programele Cambridge sunt flexibile și sprijină școlile în elaborarea unui curriculum care să se potrivească contextului, culturii locale și să se adapteze nevoilor studenților.

4. Elevii învață în limba engleză și evaluarea este accesibilă vorbitorilor de limbă engleză ca limbă străină, în diferite discipline. Testările se desfășoară la încheierea școlii primare, la absolvirea gimnaziului și la absolvirea liceului.

5. Heritage pregătește copiii pentru viitor prin dezvoltarea calităților elevului Cambridge – încrezător, responsabil, reflexiv, inovator și implicat.

6. Curriculum-ul Cambridge oferă o gamă foarte vastă de discipline (peste 70 la Certificatul General Internațional de Învățământ Secundar – IGCSE și peste 50 la niveul Advanced sau A Level) și permite fiecărui elev să le aleagă pe cele preferate și la care are rezultate mai bune.

7. Calificările Cambridge sunt recunoscute de universități din întreaga lume, drept calificări care pregătesc elevii și le dezvoltă abilitățile de care au nevoie pentru a reuși atât la universitate, cât și în afara ei.

8. Cambridge colaborează cu universități de top pentru a revizui și a actualiza în mod constant calificările sale – primind sfaturile experților, se asigură că curriculum-ul continuă să dezvolte competențele necesare universităților.

9. Cambridge înseamnă dezvoltare profesională de primă clasă pentru profesori – peste 1000 de instruiri pe an oferă miilor de profesori din întreaga lume abilitățile și cunoștințele de care au nevoie pentru a-și ajuta studenții să reușească.

10. Școlile Cambridge aparțin unei comunități educaționale globale, care conectează profesorii din întreaga lume, pentru a împărtăși opinii, informații, resurse și experiențe.

Mai multe detalii pe www.heritage.md

Cultură

Single-ul “Perfect”, interpretat de Ed Sheeran, desemnat cântecul preferat al naţiunii britanice

Publicat

pe

De către

Single-ul “Perfect”, interpretat de Ed Sheeran, a fost desemnat “cântecul preferat al naţiunii britanice” din toate timpurile în urma unui sondaj alcătuit de un post de radio, informează luni Press Association citată de Agerpres.

Aproape 30.000 de persoane au participat la un sondaj realizat de postul Smooth Radio şi au fost invitate să voteze pentru alcătuirea All Time Top 500-Topul 500 al celor mai populare cântece din Marea Britanie.

În urma victoriei sale, Ed Sheeran a ocupat în premieră poziţia de lider în acest sondaj ajuns la cea de-a cincea ediţie.

În 2017, George Michael s-a clasat pe primul loc cu single-ul “Careless Whisper”, detronând piesa “Imagine”, interpretată de John Lennon, care a ocupat prima poziţie la precedentele trei ediţii ale topului.

Cântecele incluse în All Time Top 500 au fost difuzate de postul Smooth Radio pe parcursul weekendului prelungit de Bank Holiday, o sărbătoare publică din Marea Britanie, celebrată luni.

Primele 10 poziţii din All Time Top 500 au fost ocupate de următoarele cântece: “Perfect” (Ed Sheeran), “Careless Whisper” (George Michael), “A Different Corner” (George Michael), “I Will Always Love You” (Whitney Houston), “Thinking Out Loud” (Ed Sheeran), “Dancing Queen” (Abba), “Angels” (Robbie Williams), “Life on Mars” (David Bowie), “Someone Like You” (Adele) şi “Go Your Own Way” (Fleetwood Mac).

Citește mai departe

Cultură

”Tânăra sofisticată” a lui Brâncuși va fi scoasă la licitație pentru o sumă uriașă

Publicat

pe

De către

Sculptura ”Tânăra sofisticată” a lui Brâncuși va fi scoasă la licitație de casa de licitaţie Chirstie’s pe 15 mai la New York. Lucrarea a fost evaluată la 70 de milioane de, fiind a doua cea mai valoroasă operă de artă scoasă la licitație în această sesiune.

Statueta “Tânăra sofisticată”, aflată în colecţia “Elizabeth şi Frederick Stafford” va fi scoasă la vânzare pentru prima dată în istorie, ea fiind achiziționată de familia de milionari în 1932 direct de la Brâncuși pentru suma de 5.000 de dolari.

Sculptura din bronz lustruit care o reprezintă pe poeta şi activista anglo-americană Nancy Cunard va fi cea mai scumpă lucrare a lui Brâncuși vândută vreodată la licitație. Anterior, cea mai scumpă lucrare a sculptorului român a fost ”Muza adormită” vândută anul trecut cu 51 de milioane de dolari.

“El e artistul care a schimbat totul. Şi a făcut primii paşi spre arta contemporană. Orice detaliu al sculpturilor lui are o semnificaţie”, se arată în descrierea de pe christies.com.

Citește mai departe

Cultură

Un pod de teatru peste Prut: Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău va susține șapte spectacole în România

Publicat

pe

De către

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni sprijină derularea, în perioada 6-18 mai, a celei de-a II-a ediții a proiectului cultural-artistic „Un pod de teatru peste Prut”.

Evenimentul, care are loc în contextul Centenarului Marii Uniri, constă în susținerea de către actorii Teatrului Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” din Chișinău a șapte spectacole la București, două la Giurgiu și unul la Suceava.

„Ciuleandra”, de Liviu Rebreanu; „Nunta”, de Anton P. Cehov; „Totul despre noi”, de Constantin Cheianu; „Made in Moldova!”, de Constantin Cheianu; „Maestrul și Margareta”, de Mihail Bulgakov; „Hamlet”, de William Shakespeare și „Doctor de femei”, de Georges Feydeau sunt piesele de teatru cu care actorii basarabeni îi vor încânta pe spectatori.

Proiectul are drept obiectiv valorificarea și promovarea artei teatrale din Republica Moldova în România.

De asemenea, manifestația va intensifica dialogul dintre actorii din Țară și cei din stânga Prutului și, în contextul organizării spectacolelor în anul Centenarului Marii Uniri, va contribui la conștientizarea importanței unui episod marcant din istoria națională.

Proiectul se încadrează în programul  IEH „Spațiul cultural comun românesc – Centenar Marea Unire 1918-2018.

Citește mai departe