PPDA solicită stoparea proiectului Arenei Chișinău: Suma este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar cu 40 lei per copil

Platforma Demnitate și Adevăr a cerut astăzi guvernării stoparea construcției Arenei Chișinău, declarând că suma alocată în acest scop ar fi suficientă pentru majorarea pachetului alimentar cu 40 lei per copil. Solicitarea a fost făcută, după ce Guvernul Filip a anuntat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu  2 lei.

Liderul formațiunii Andrei Năstase a declarat la o conferință de presă că pentru acest gest “generos cu tentă electorală” Guvernul va aloca 51 mil. lei, în timp ce pentru pentru construcția Arenei sportive, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, se  preconizează să fie alocați 200 mil. lei și să fie alocat un teren de circa 70 ha cu valoare de piață de aproximativ 50 mil. euro.

„Constatăm că această afacere a lui Plahotniuc, sprijinită de vasalul său, Dodon, deja a adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste 90 mil.. lei, iar în perspectivă va depasi un miliard de lei”, a spus Andrei Năstase.

Cei de la Platforma DA au spus că peste un miliard de lei din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți nejustificat pentru construcția Arenei sportive, pe fundalul unei majorări umilitoare a alocărilor pentru copiii.  „Calcule simple arată că această sumă exorbitantă este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe cu 40 lei pentru fiecare copil”, au adăugat ei.

În acest context, Platforma DA a cerut:

1. Anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă;

2. Anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc si complicii sai;

3. Conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta “jafului secolului” și recuperarea banilor furați;

4. Majorarea substantiala a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.