Connect with us

Publicat

pe

Oamenii legii au desfășurat astăzi o operațiune de salvare a patru persoane ţinute ostatice într-un apartament. Un bărbat, originar din raionul Telenești, își ținea concubina, soacra și doi copii. ostatici într-un apartament din sectorul Botanica. Pentru a elibera membrii familiei au fost antrenați cei de la brigada cu destinație specială Fulger.

În timpul operațiunii bărbatul a fost rănit, iar ulterior acesta a decedat la spital,  Cele patru peroane au fost eliberate.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a relatat la un briefing de presă, că  forțele de ordine urmau să efectueze o percheziţie în două cauze penale huliganism şi furt de documente, însă venind la faţa locului, bărbatul bănuit în sărvârşirea acestor infracţiuni, a încuiat ușa apartamentului şi refuza categoric să permită angajaţilor să intre în locuință.

Ulterior, acela a ieşit la balcon şi a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina şi soacra sa – sunt luaţi ca ostatici.

S-a convocat o celulă de criză, iar pe cauza dată a fost pornit un dosar penal adăugător pentru luare de ostatici.

„Pentru a evita violenţele la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi procurori, inclusiv şi serviciul psihologic care au purtat negocieri cu suspectul”, a spus Pînzari.

Potrivit lui, în timpul discuţiilor, persoana devenea mai agresivă, ameninţa că îşi va omorî membrii familiei şi categoric a refuzat să deschidă apartamentul. În baza acestor informaţii s-a apelat la serviciile brigazii cu destinație specială Fulger, au fost create 2 grupuri de asalt.

În momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistentă vehementă. Avea la el un cutit, o armă asemănătoare cu sabia, acesta a atacat polițiștii. Conform legii 218, cei de la Fulger au aplicat arma de foc și persoanei bănuitei i-au fost aplicate leziuni corporale. Lui i s-a acordat ajutor medical.

„Membrii familiei au fost înlăturați de la pericol, iar persoana bănuită a fost internată la Spitalul de urgență. Ulterior aceasta a decedat”, a declarat Alexandru Pînzari.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Social

SIS: La Vulcănești au fost ridicate 350 de cartuşe și un aruncător de grenade

Publicat

pe

De către

Serviciul de Informații și Securitate a depistat un lot de arme de foc şi muniții. Acțiunile de profilaxie privind păstrarea, procurarea, fabricarea sau comercializarea armelor de foc au fost desfăşurate în oraşul Vulcăneşti, fiind realizate în cooperare cu organele de ocrotire a normelor de drept.

Urmare a valorificării informației deținute de către SIS, în cadrul măsurilor speciale de investigație au fost depistate şi ridicate 350 de cartuşe calibru 5,45 şi un aruncător de grenade ,,РПГ 26”.

La finele lunii august, tot în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, ofiţerii de informaţii au descoperit 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru.

În prezent, ofiţerii SIS de comun cu reprezentanţii organelor de resort investighează cazul în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională. De asemenea, se determină existenţa elementelor comune între lotul de arme şi muniţii ridicat în această dimineaţă şi cele depistate anterior.

Citește mai departe

Social

Eroarea unui şofer de troleibuz a blocat circulația transportului public în cartierul Telecentru

Publicat

pe

De către

În această dimineaţă transportul public a staţionat mai bine de jumătate de oră pe străzile Alexe Mateevici şi Vasile Alecsandri, din cauza unui incident în urma căruia a fost avariată reţeaua de contact a ÎM „Regia Transport Electric Chişinău”.

Incidentul a fost provocat din cauza unei erori provocată de şoferul unui troleibuz de rută.

Angajaţii Regiei Transport Electric au remediat problema, iar circulaţia transportului public a fost reluată.

Primăria Chişinău informează că, având în vedere neglijenţa în serviciu admisă de responsabilii din cadrul Parcului de Troleibuze nr. 2, care au admis la linie un şofer de troleibuz pe o rută nouă fără a asigura instruirea necesară a acestuia, pe marginea cazului va fi iniţiată o anchetă de serviciu.

În privinţa persoanelor care au admis încălcarea normelor de activitate vor fi aplicate sancţiuni, până la eliberarea din funcţie.

Citește mai departe

Social

Schemele de corupţie din educaţie: De la începutul anului, peste 60 de cadre didactice au ajuns în vizorul CNA

Publicat

pe

De către

Cei cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, reţinuţi vineri, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Aceasta după ce toţi şi-au recunoscut vina pentru primirea de recompense ilicite de la studenţi.

În procesul documentării, ofiţerii CNA și procurorii anticorupție au stabilit că profesorii ar fi primit remunerări ilicite de la discipoli pentru lichidarea restanțelor la mai multe discipline.

Potrivit informaţiilor acumulate, cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanţieri. Astfel, pentru o notă de promovare, aceştia i-ar fi condiţionat să achite sume cuprinse între 300 și 1400 de lei.

Aceasta nu este singura schemă de corupţie, documentată de CNA în sistemul educaţiei.

Acum câteva luni, o reţea similară de estorcare de bani de la studenţi a fost identificată în cadrul Academiei de Studii Economice (ASEM). În acest dosar, procurorii au pus sub învinuire 60 de persoane dintre care 57 de profesori.

Potrivit materialelor cauzei, cadrele didactice, împreună cu câţiva intermediari, pretindeau şi primeau de la studenţi diferite sume de bani pentru lichidarea restanţelor, pentru examene de promovare, pentru teze de licenţă etc.

În anul 2018, pe lângă alte domenii sociale, Centrul Naţional Anticorupţie şi-a declarat prioritare trei domenii în care îşi va spori prezenţa pentru a depista infracţiunile de corupţie: educaţia, sănătatea şi asistenţa europeană.

Pe parcursul a 9 luni ale anului curent, CNA a mai documentat acte de corupţie şi în domeniul transportului, administraţiei publice locale, în sfera de prestare a serviciilor, medicină şi alte domenii unde cetăţenii sunt cel mai frecvent condiţionaţi să dea mită.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com