Poliția Națională a achiziționat 10 automobile pentru transportarea persoanelor deținute

Poliția Națională a achiziționat 10 automobile pentru transportarea persoanelor deținute. Autospecialele asigură condiții de siguranță a pasagerilor în timpul transportării, în conformitate cu standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și prevenirii maltratării și abuzului deținuților.

De asemenea, a fost procurat echipament suplimentar pentru polițiștii care însoțesc deținuții, valoarea totală a achiziției fiind de aproape 9 milioane de lei.

Unitățile de transport au fost repartizate astăzi inspectoratelor teritoriale de poliție din: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Edineț, Orhei, Ungheni, inclusiv direcției de poliție a mun. Chișinău.

Pe parcursul anului curent, Inspectoratul General al Poliției preconizează să cumpere încă 15 vehicule pentru transportarea persoanelor aflate în custodia poliției.

De notat că Uniunea Europeană va oferi până la 51 de milioane de euro pentru a susține implementarea elementelor-cheie ale strategiei de dezvoltare a Poliției Naționale.

Dar înainte ca această sumă să fie disponibilă, Guvernul moldovean trebuie să îndeplinească condițiile și să obțină rezultate măsurabile privind dezvoltarea poliției, stabilite în acordurile dintre UE și autoritățile moldovene. Sumele care urmează să fie plătite vor reflecta nivelul de îndeplinire al condițiilor.

Unitățile de transport oferite inspectoratelor teritoriale de poliție, astăzi, sprijină obiectivul convenit de a asigura aplicarea corectă și eficientă a Legii prin implementarea unei abordări bazate pe drepturi în cadrul poliției.

Fiind una din condițiile pentru anul 2017, Poliția a trebuit să sporească participarea femeilor în cadrul poliției, iar în 2016, UE a susținut proiectele-pilot de poliție comunitară în patru inspectorate de poliție (Chișinău, Anenii Noi, Singerei și Cahul), monitorizate îndeaproape de organizațiile societății civile și comunitatea internațională.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.