PLR către forţele extraparlamentare: Să ne unim forțele pentru un proiect politic național

Partidul Liberal Reformator a lansat astăzi un apel către partidele extraparlamentare, mișcările politice, către oameni de bună credință, personalitățile vieții publice să își unească forțele într-o platformă a solidarității de edificare a unui proiect național pentru Republica Moldova.

Liberal-reformatorii explică că Republica Moldova are nevoie de o alternativă, „de un proiect politic național care să aibă drept obiectiv consolidarea tuturor forțelor democratice naționale de orientare proeuropeană”.

„Sarcina imediată a acestor forțe unite este să determine, împreună cu societatea civilă, guvernarea să promoveze reformele cerute de Acordul de Asociere la UE, să combată corupția și să asigure independența justiției și a mass-media”, se arată în apelul PLR.

Totodată, potrivit PLR, „forțele extraparlamentare unite au datoria să combată și să demaște activitatea suvbersivă, îndreptată împotriva interesului național a coloanei a cincea antieuropene”.

Liberal-reformatorii atenţionează că alegerile parlamentare au situat forțele politice din Republica Moldova pe paliere distincte.

Pe de o parte, sunt partidele de centru-stânga, centru-dreapta și dreapta, întrunite într-o majoritate parlamentară, declarată pro-europeană, dar care „are grave probleme de integritate și o experiență politică în cadrul unor alianțe marcate de crize, instabilitate și stagnare a reformelor”.

Pe de altă parte, „sunt partidele susținute ilegal și subversiv de Moscova și înregimentate în coloana a cincea a regimului putinist antidemocratic”.

Moldova.ORG reaminteşte că PLR, condus de Ion Hadârcă, a acumulat la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 1,56 % din sufragii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.