Perfecționați-vă calificarea în lumea digitală cu Săptămâna Programului Uniunii Europene în Domeniul Științei

Învățarea codificării și programarea ne ajută să înțelegem modul în care lucrurile funcționează, să explorăm idei și să facem lucruri atât pentru serviciu, cât și pentru joacă. În plus, aceasta ne ajută să dezlănțuim creativitatea noastră și să lucrăm împreună cu oameni minunați atât de lângă noi, cât și din lumea întreagă.

În lunile octombrie și noiembrie, Moldova va organiza un șir de ateliere dedicate științei și tehnologiei europene la Chișinău pentru a promova codificarea, securitatea cibernetică și pe internet, precum și robotica în rândurile tinerilor. Săptămâna științei va fi organizată în parteneriat cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), YOPESO, CoderDojo, Centrul e-Guvernare ale Consiliului Europei, StarNet, Academy Plus, Generator Hub, TEKEDU, fiind susținută de Google și validată de Comisia Europeană.

Scopul programului Săptămânii Științei a UE este de sensibiliza tânăra generație din Republica Moldova pentru a afla despre tendințele noi în domeniul tehnologiilor. Programul dedicat științei include: Săptămâna Codificării UE/EU Code Week, Luna Cibernetică UE/EU Cyber Month și Săptămâna Roboticii UE/EU Robotics Week, care sunt desfășurate în toată Europa.

Dacă sunteți interesat să participați în program, acestea sunt detaliile despre programul Săptămânii Științei UE:

CoderDojo – Săptămâna Codificării/Code Week
Data: 23 octombrie
Locația: Generator Hub
Pentru mai multe informații despre eveniment, accesați: https://www.facebook.com/events/588375104681622/

Provocări de securitate cibernetică
Data: 29 octombrie
Locația: Piața Marii Adunări Naționale 1, biroul 659
Pentru mai multe informații despre eveniment, accesați: https://www.facebook.com/events/203598870071692/

Săptămâna Roboticii UE/EU Robotics Week
Data: 19 noiembrie
Locația: Urmează să fie confirmată
Pentru mai multe informații despre eveniment, contactați: [email protected]

Economia și societatea noastră necesită ca noi să avem cel puțin abilități digitale de bază. Indiferent de cum vă trăiți viața sau ce activitate profesională desfășurați, abilitățile digitale și codificarea este sau va deveni parte a acesteia. Cererea crește anual cu 3%, iar numărul absolvenților de la facultățile de informatică nu ține pasul. Ca rezultat, multe locuri vacante pentru practicienii în domeniul TIC nu pot fi suplinite, în pofida nivelului înalt de șomaj în Europa. Dacă noi nu vom aborda în mod adecvat această problemă la nivel european și național, ne putem confrunta cu o insuficiență de până la 800 000 profesioniști TIC până în anul 2020.

Correspondent reporter of Moldova.org Focus: Transnistrian conflict settlement, Eastern Partnership. Inquiries at [email protected]

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare