Connect with us

Social

Pe 20 ianuarie toate tradițiile de iarnă din Moldova se adună la GERAR FEST

Publicat

pe

Pe 20 ianuarie, de la 12:00 până la 19:00, pe teritoriul Combinatului Vinurilor de Calitate Mileștii Mici va avea loc un festival de neuitat dedicat tradițiilor și ritualurilor de iarnă din toate colțurile țării noastre.

Pe lângă prestațiile colorate ale colectivelor și ansamblurilor populare, care vor aminti de toate, chiar și de cele mai vechi tradiții de iarnă, programul festivalului promite să bucure și să impresioneze chiar și pe cel mai versat spectator.

12:00 – 12:30 – Fanfara Moșilor Crăciun

12:00 – 19:00 – Degustarea gratuită a izvarului

12:00 – 19:00 – Excursie în cea mai mare colecție de vinuri din lume

12:30 – 18:00 -Colective populare de la sud, nord și centru, cu colinde și spectacole

15:00 – 15:15 – Parada tradițiilor

18:00 – 18:45 – Concert de neuitat alături de Igor Cuciuc

Fiecare oaspete va primi în dar câte un pahar din ceramică, și va putea degusta câteva tipuri de izvar și chiar să voteze cea mai bună rețetă! La finalul evenimentului organizatorii vor desemna rețeta câștigătoare și vor da premii în cadrul tombolei ce va avea loc la eveniment.

Biletul la festival va asigura accesul și la o excursie interesantă, unde ghizii noștri talentați vor povesti în câteva limbi totul despre colecția unică de 1,5 milioane de sticle, introdusă în Cartea Recordurilor Guiness, dar și alte curiozități despre vinăria Mileștii Mici.

Pe 20 ianuarie, începând cu 11:30 și până la sfârșitul evenimentului, microbuzele marcate cu autocolanta „GERAR FEST” vor porni spre vinăria Mileștii Mici de la cinematograful Gaudeamus.

Prețul pentru călătorie este inclus în costul biletului.

Evenimentul se desfășoară cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Biletele pot fi procurate pe: https://afisha.md/ro/events/festivals/604/GERAR-Fest

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Social

Se caută membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Publicat

pe

De către

Ministerul Justiției a lansat un concurs de selectare a doi candidați din partea societății civile, pentru funcțiile de membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 ianuarie 2018, ora 17:00.

Pot candida cetățenii Republicii Moldova cu studii superioare, capacitate deplină de exercițiu, care au o reputație ireproșabilă și experiență în domeniul dreptului de cel puțin 7 ani cumulativ, dintre care cel puțin 5 sunt în domeniul practic.

Nu sunt acceptați candidații care desfășoară activități cu caracter politic, sunt membri de partid, deputați în Parlament, consilieri sau funcționari publici. De asemenea, nu vor fi admiși la concurs membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sau colegiilor acestuia.

Dosarul trebuie să conțină: CV-ul, copia buletinului de identitate, a diplomei de studii superioare sau echivalentul ei, a carnetului de muncă, scrisoarea de recomandare, cazierul judiciar, certificatul medical și declarația de integritate.

Candidații trebuie să depună dosarul personal, la sediul Ministerului Justiției (mun. Chişinău, MD – 2012, str. 31 August 1989, nr. 82, et. 1, bir. 107).

Menționăm că, potrivit legii, Colegiul examinează cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor. Mandatul noilor membri va fi de 6 ani, iar  împuternicirile pot fi exercitate cel mult două mandate consecutiv.

Citește mai departe

Social

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău, cuprinsă de fum dens// VIDEO

La ora 10:30, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că din subsolul hotelului de pe bulevardul Stefan cel Mare din capitală, iese fum.

Publicat

pe

De către

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău a fost cuprinsă astăzi de fum dens, în urma unui incendiu din subsolul edificiului. La fața locului a intervenit o autospecială.

Echipa de pompieri stabilind că la subsol de foc este cuprinsă o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, acoperită cu lucruri vechi.

Incendiul a fost localizat în aproximativ 15 minute, astfel evitând extinderea incendiului pe o suprafață mai extinsă.

Echipa de salvatori au mai rămas la fața locului, pentru lichidare și pentru excluderea altor situații de risc.

În urma acestui incendiu, nimeni nu a avut de suferit, iar circumstanțele și cauza urmează să fie cercetate și stabilite.

Citește mai departe

Social

Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Aceștia forțau lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Publicat

pe

De către

Oamenii legii din capitală au reținut și documentat un tânăr de 19 ani și trei minori, cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, toți patru din Chișinău, pentru pătrunderea în mai multe locuințe și garaje, de unde sustrăgeau tot ce le pica în cale. Prejudiciul cauzat se cifrează la 80 000 lei.

Poliţiştii au constatat că bănuiţii ar fi pătruns în cel puțin  6 locuințe și 11 garaje, forţând lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu. Furturile au avut loc în perioada septembrie 2017- ianuarie 2018.

Respectiv, poliţiştii au depistat lucrurile furate, care au fost  vândute unor persoane la preţuri reduse. În acest context au fost iniţiate mai multe cauze penale pentru furt,  faptă care prevede amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Întrucât bănuiţii sunt minori, ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate. De asemenea, poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei.

În acest context Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător şi să respecte măsurile de siguranţă antifurt.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social3 minute în urmă

Pe 20 ianuarie toate tradițiile de iarnă din Moldova se adună la GERAR FEST

Pe 20 ianuarie, de la 12:00 până la 19:00, pe teritoriul Combinatului Vinurilor de Calitate Mileștii Mici va avea loc...

Social29 de minute în urmă

Se caută membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a lansat un concurs de selectare a doi candidați din partea societății civile, pentru funcțiile de membri în...

Social35 de minute în urmă

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău, cuprinsă de fum dens// VIDEO

La ora 10:30, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că din subsolul hotelului de pe bulevardul Stefan cel Mare...

Economie43 de minute în urmă

Camera de Comerț și Industire a simplificat procedura de eliberare a Carnetelor ATA pentru exportul temporar de mărfuri

De la începutul anului 2018, procedura de obținere a Carnetului ATA a devenit mai simplă și accesibilă. Aceasta după ce...

Social1 oră în urmă

Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Aceștia forțau lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Social2 ore în urmă

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați la Iași să marcheze Mica Unire

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza, unioniștii pregătesc o serie...

Externe2 ore în urmă

Aligatori, blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord// VIDEO

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Advertisement

Opinii