Connect with us

Diverse

PD a cerut membrilor Guvernului și Parlamentului să nu participe la ședința CSS

Publicat

pe

Partidul Democrat din Moldova recomandă membrilor Guvernului și Parlamentului care fac parte din Consiliul Suprem de Securitate (CSS) să nu participe la ședința convocată pentru miercuri. Anunțul a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing pentru presă.

Plahotniuc a explicat că ședința CSS a fost stabilită de președintele Igor Dodon pentru o zi în care știa că primele persoane din stat nu sunt disponibile. Mai mult, agenda include subiecte care nu țin de competența acestui for și care nu au fost comunicate membrilor.

”Recomandăm membrilor Guvernului să nu participe la acest forum și să solicite lui Igor Dodon să convoace acest consiliu, luând în considerare toate faptele enumerate mai sus. Să organizeze ședința când toți membrii sunt în țară și să coordoneze, să anunțe preventiv agenda acestui consiliu, dar nu să comunice prin presă”, a spus liderul PDM.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Parcul “Râşcani” din capitală, iluminat după 30 de ani

Publicat

pe

De către

După mai bine de 30 de ani de întuneric, în parcul “Râşcani” de pe strada Braniștii din Capitală s-au aprins aseară luminile pentru prima dată. Angajaţii întreprinderii municipale “Lumteh” au instalat pe aleile principale și în jurul lacului 121 de leduri, au montat 70 de piloni și au tras peste doi kilometri de linie electrică.

Cele 121 de felinare sunt econome și au fost procurate de la un antreprenor local. Acestea au costat aproximativ jumătate de milion de lei, în schimb, pentru fiecare noapte de iluminare, municipalitatea va cheltui doar 120 de lei.

“Am făcut acest lucru în timp de trei săptămâni. Se va consuma aproximativ șapte kilowați pe oră”, a menţionat Veaceslav Buţ, şeful întreprinderii “Lumteh”.

Citește mai departe

Diverse

PD a anunțat programul partidului pentru 9 mai

Publicat

pe

De către

Programul manifestărilor PDM începe la ora 10 în Scuarul Catedralei, unde va fi amenajată o bucătărie mobilă, iar veteranii de război vor fi invitaţi la masă.

Va fi organizată în acelaşi timp o expoziţie de fotografii dedicate celui de-al doilea război mondial, iar în apropiere va fi amenajată o zonă de divertisment pentru copii. Vor cânta orchestre militare şi vor avea loc de asemenea spectacole artistice, evenimente demonstrative şi surprize pregătite de echipa democrată.

În partea a doua a zilei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începând cu ora 17, se va desfăşura un concert grandios, unde vor cânta artişti îndrăgiţi din Republica Moldova şi din Europa. Va fi muzică pentru toate gusturile – muzică populară şi clasică, muzică instrumentală şi corală, muzică pop şi R&B – interpretată printre alţii de orchestra Plai Moldovenesc, Fraţii Advahov, Amelia şi Valentin Uzun, Irina Rimes, formaţia Blue, Delia, Thomas Anders.

Citește mai departe

Diverse

Silvia Radu a lansat un nou spot: Am început să fac curățenie în primărie. Am dat afară oameni incompetenți

Publicat

pe

De către

Candidatul independent la funcția de primar al Capitalei, Silvia Radu, promite că va continua eforturile de a curăța municipalitatea de persoane incompetente sau certate cu legea. Într-un spot video, Radu spune că la Primărie trebuie să rămână doar oameni integri.

”Am început să fac curățenie în primărie. Am dat afară oameni incompetenți și cei care au probleme cu legea. În primărie trebuie să rămână oameni profesioniști și integri”, susține Silvia Radu.

În continuare, candidatul independent le-a arătat funcționarilor corupți unde le este locul: la pușcărie.

”Penalii nu au ce căuta la Primărie. Locul lor e la pușcărie”, mai sune candidatul independent.

Amintim că datele celui mai recent sondaj, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, prezentat ieri, arată că socialistul Ion Ceban și independenta Silvia Radu ar accede în turul doi ale alegerilor locale din Chișinău. 35,2 la sută dintre cei chestionaţi şi deciși l-ar susţine pe Ion Ceban, iar pentru Silvia Radu ar opta 34,6 procente dintre alegători.

Citește mai departe