Oamenii legii au demascat şi anihilat un grup infracţional implicat în însuşirea bunurilor din averea statului. Cei patru membri ai grupului criminal aveau drept scop obţinerea ilicită a construcției hidrotehnice „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia şi dobândirea unui profit considerabil, sub un plan bine determinat. Aceştia au implicat în acţiunile lor criminale şi angajaţi ai unei banci comerciale.

De asemenea, suspecții cunoșteau faptul că Curtea Supremă de Justiţie examinează cauza civilă privind stabilirea proprietarului asupra construcţiei date, în tot acest timp, aceștia au primit un credit în mărime de 200 000 lei, gajând construcţia menţionată.

Ulterior, având drept scop obţinerea dreptului asupra imobilului dat, suspecții nu au achitat creditul, totodată unul dintre ei a procurat de la banca comercială imobilul, după care a întocmit o procură cu drept de comercializare a terenului.

În urma măsurilor petrecute, polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2008 – 2011, primăria oraşului Taraclia, a efectuat lucrări de reconstrucție și întărire a construcției hidrotehnice, folosind pentru aceasta mijloace bănești în sumă de peste 3 500 000 lei, alocate din bugetul de stat.

Construcția hidrotehnică „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia este utilizată în scopul prevenirii situațiilor excepționale și anume inundarea orașului Taraclia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, doi membri fiind arestaţi preventiv pe un termen de 20 zile, unuia i-a fost aplicat arest la domiciliu şi unuia obligaţiunea de nepărăsire a localităţii.

Dacă vina persoanelor implicate va fi dovedită, aceștea riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.