Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunţat astăzi, 18 mai, că iniţiază procesul de colectare a semnăturilor pentru demiterea preşedintelui Igor Dodon. Liberalii îl acuză pe şeful statului “de acţiuni nocive care sunt incompatibile cu funcţia de preşedinte”.

Partidul Liberal este convins că există suficiente circumstanţe care justifică demiterea preşedintelui republicii, inclusiv încălcarea jurământului pe care l-a depus îşi  prin care s-a obligat să respecte Constituţia şi legile ţării, să apere democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei”, a declarat Mihai Ghimpu.

Astfel, PL îl acuză pe Igor Dodon că a încălcat Constituţia atunci când l-a felicitat pe aşa-zisul „conducător” al Transnistriei cu „victoria în alegeri”, dar şi atunci când preşedintele statului s-a declarat pentru federalizarea republicii.

O altă încălcare a Legii Supreme invocată de liberali vizează participarea lui Igor Dodon la parada militară de 9 mai din Moscova şi solicitarea de către acesta a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Pentru acestea şi multe alte acţiuni, preşedintelui Dodon urmează a fi demis cât mai curând, iar Partidul Liberal reiterează şi pe această cale importanţa contracarării acţiunilor distructive ale lui Igor Dodon“, a spus Mihai Ghimpu.