Orașul unde oamenii trăiesc fără bani, politică și religie

Există un loc unde, cu siguranță, oricine și-ar dori să trăiască. În acest oraș nu există bani, religie sau politică. Acest loc se numeşte Auroville. El este situat în sud-estul Indiei și a fost înființat în 1968. A fost numit oraş internaţional de către UNESCO, deoarece locuitorii săi au peste 50 de naţionalităţi şi culturi diferite.

Oamenii coexistă fără nicio problemă, atât timp cât nu funcţionează după un sistem politic, nu au o religie şi, în plus, nu folosesc banii, ci trăiesc pe bază de troc, notează stocknewsusa.com citat de Digi24.ro

În acest oraş, clădirile sunt realizate pe baza unei arhitecturi experimentale, pentru că sunt în continuă schimbare. Aceste structuri caută să optimizeze utilizarea energiilor regenerabile şi principalul lor obiectiv este reciclarea şi reutilizarea.

El se poziţionează ca un model de oraş ecologic durabil. Este o metodă dezvoltată prin combinarea pomilor fructiferi, lanurilor de porumb şi a livezilor în 15 ferme, care se întind pe o suprafaţă de 160 de hectare. În acest fel se asigură suficientă hrană pentru aprovizionarea populaţiei.

În aceste ferme lucrează 50 de săteni, care au 300 de vecini. Aceştia produc 2% din orezul şi cerealele consumate şi 50% din legume. Satul este, de asemenea, auto-suficient în lapte şi produse lactate şi în fructe de sezon.

Auroville este planificat să susţină 50.000 de oameni. Astăzi are aproximativ 2.400 de rezidenţi care locuiesc în peste 110 adăposturi de diferite mărimi.

[youtube id=”8oUBTFe7PV4″ start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.