Operațiunea profilactică a Servciului de Informații și Securitate care prevede dezarmarea cetățenilor care dețin ilegal arme se pare că dă roade. Aceasta după ce într-un câmp din raionul Florești au fost găsite mai multe arme și muniții. După cum comunică portalul Deschide.md, cel mai probabil acestea aparțineau cetățenilor care le dețineau ilegal și care le-au abandonat pentru că s-au speriat.

„În raionul Florești, în apropiere de malul râului Răut cineva a aruncat muniții, printre care o armă, grenade și mai multe cartușe. De în dată ce am obținut informația am contactat Inspectoratul de Poliție din Florești, reprezentanții căruia ne-au declarat că nu cunosc nimic despre „munițiile aruncate pe câmp”, comunică portalul Deschide.md cu trimitere la un cititor care a expediat pozele munițiilor pe adresa portalului.

Este de menționat că mai multe pistoale traumatice, fumigene, cartușe, veste antiglonț și explozibil au fost găsite recent la un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS). Acțiunile au avut loc în oraşul Floreşti, fiind realizate în cooperare cu Procuratura Floreşti şi ofiţerii de urmărire penală ai Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, o pungă cu arme şi muniţii a fost găsită, tot recent, pe acostamentul traseului Ceadâr-Lunga-Baurci, de către o persoană necunoscută, care a anunțat oamenii legii.