Connect with us

Diverse

O româncă a făcut ocolul lumii pentru a fotografia cele mai frumoase femei. GALERIE FOTO de excepție

Publicat

pe

Românca Mihaela Noroc călătorește dintr-un colț în altul al lumii  fotografiind mii de femei.

Proiectul său are denumirea “Atlasul frumuseții”.

Fiecare femeie, spune ea, reprezintă diversitatea, o autenticitate a ceea ce înseamnă frumusețe în orice cultură.

Urmăriți mai jos câteva dintre fotografiile realizate de acestea pe care autorea le-a publicat pe pagina sa de Facebook care are peste 100 de mii de urmăritori.

Anglia

anglia

Australia

australia

Brazilia

brazilia

China

china

Columbia

columbia

Rusia

cristina

Cuba

cuba

Finlanda

finlanda

Peru

peru

Republica Moldova

republica moldova

SUA

sua

Turcia

turcia

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

Ce îsi doresc chisinăuienii: Noul primar va trebui să lichideze „bardak” -ul, să aibă coloană vertebrală și să aibă inimă bună

Publicat

pe

De către

Noul primar va trebui să lichideze „bardak” -ul din oraș, să creeze locuri de muncă,  să aibă inimă bună, credință multă, să facă lucruri bune pentru oameni – sunt unele din doleanțele locuitorilor capitalei, care au fost întrebați astăzi, pe străzile orașului Chișinău, de Moldova.ORG despre așteptările acestui scrutin.

Aceștia ne-au declarat că sunt conștienți că noul primar nu va avea prea multe posibilități să-și realizeze promisiunile electorale, însă au spus că dacă într-un an de zile noul edil ales își va coordona eficient acțiunile „oamenii o să observe”: „Măcar să se vadă începutul”.

Totodată, o locuitoare a capitalei a recunoscut că pentru ea promisiunile electorale sunt ca cele dintr-o căsătorie, când „toți își jură dragoste și devotament, dar doar timpul arată cine se ține de cuvânt”.

Maria și Ion, locuitori ai orașului Chișinău

Maria și Ion, doi tineri din Chișinău, au declarat că noul primar deși va avea la dispoziție doar un an de zile de mandat va trebui să demonstreze că are „coloană vertebrală”, să nu se lase influențat și să elimine „bardak-ul” ce s-a făcut până acum. Potrivit lor, aceasta va avea la dispoziție un an ca să demonstreze că poate să facă aceste lucruri, că are dorință și putere.

„Un primar care are grijă de popor, să dezrădăcineze „bardak-ul” ce s-a făcut până acum.  Se puteau de făcut mult mai multe lucruri, decât s-au făcut până astăzi, de exemplu, drumurile, amenajarea parcurilor. Desigur, că viitorul primar nu o să reușească să facă toate aceste lucruri într-un an. Dar are la dispoziție un an ca să demonstreze că poate să le facă, că are dorință și putere. Și dacă într-un an de zile își va coordona eficient acțiunile, oamenii o să observe.

Primarul din păcate nu va prea are multe puteri, pentru că se află ca o marionetă în mâinile celor de sus. Știm foarte bine cine este principalul păpușar care conduce țara. Trebuie de ales un om competent, cu coloană vertebrală, care nu se va  lăsa influențat” .

Marina, manager, locuitoare a capitalei, vorbitoare de limba rusă

Marina, care este vorbitoare de limba rusă, ne-a declarat că vrea ca noul primar să le asigure locuitorilor capitalei, ordine, protecție, securitate și stabilitate. Potrivit ei,  scrutinul este ca într-o căsătorie, când „toți își jură dragoste și devotament, dar doar timpul arată cine se ține de cuvânt”.

„Vrem ordine, protecție, securitate și stabilitate. Vrem ca drumurile să fie bune, să se păstreze arborii și să fie susținut aspectul arhitectural al orașului. Timpul ne va demonstra dacă candidatul pe care l-am votat se va ține de cuvânt. Ei toți promit, dar timpul ne va demonstra dacă au fost doar promisiuni electorale. Este ca într-o căsătorie, când toți își jură dragoste și devotament, dar doar timpul arată cine se ține de cuvânt”.

Mihail, specialist în reparația instalațiilor frigorifice

Mihail, care a declarat că este meșter și se ocupă de reparația instalațiilor frigorifice, a declarat că a fost la vot și că toți alegătorii  așteaptă de la noul primar un oraș mai frumos, mai multe locuri de muncă și salarii mai mari. Întrebat dacă va reuși noul edil să realizeze aceste proiecte, Mihail a răspuns: „Măcar să se vadă începutul”.

Galina, locuitoare a capitalei. A refuzat să i se facă o poză.

Galina a spus că încă nu a mers la vot, dar că va vota pentru o persoană care va face orașul mai frumos și va crea locuri noi de muncă.

„Voi vota pentru un candidat care va face ceva pentru Chișinău, pentru dezvoltarea acestuia. Vrem ca lucrurile să se miște înainte și să ieșim din stagnarea aceasta. Ar fi de dorit ca noul primar să creeze noi locuri de muncă, pentru că din această cauză multi pleacă peste hotare. Și din familia mea mulți au plecat. Și desigur vrem un primar care va face orașul nostru mai frumos.

Pavel, pensionar

„Am să merg la vot. Știu pentru cine voi vota. Dar știu că prea multe nu o să poată face, poate drumurile, dar puterea o ține Parlamentul și Guvernul. Și chiar dacă va fi ales un nou primar, puterea nu o să-i dea voie prea multe să facă. Aștept ca lumea va vota conștient și își va da votul pentru un om simplu, care să știe probleme locuitorilor”.

Elena, locuitoare Cricova

Elena de la Cricova ne-a declarat că vrea ca noul primar să fie gospodar în oraș, așa cum e la el acasă și să „vâslească înainte.

„Am să merg la vot. Nu am încredere în nimeni, dar trebuie să votăm pentru viitor. Doresc să fie un primar cu inimă bună, credință multă, să facă lucruri bune pentru oameni . Este foarte greu de trăit. Și cum e gospodar acasă, așa să fie gospodar în oraș. Să avem un oraș frumos, modern, Nu cred că o să reușească într-un an, dar o să depună eforturi și o să vâslească înainte.

Citește mai departe

Diverse

“Fără Frică de iubire”. La Chişinău s-a desfășurat Marşul Solidarității pentru drepturile comunității LGBT //FOTO, VIDEO

Publicat

pe

De către

Circa 500 de de persoane au participat astăzi, la Chișinău, la Marșului Solidarității „Fără frică de iubire”, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova. Acțiunea a încununat manifestările celei de-a XVII-a ediții a Festivalului „Moldova Pride”, începută joi, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei.

Aceasta a fost prima dată când participanții la marș au reuşit să parcurgă întregul traseu planificat, fără a fi împiedicați de extremiști ortodocși şi reprezentanţi ai organizaţiei extremiste Noua Dreaptă. Participanţii la acțiune aveau flori, inimioare şi purtau tricouri cu sloganului marşului „Fără frică de iubire”. 

Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. În acest timp străzile care se intersectează cu strada București, pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Oamenii legii au stat de-a lungul străzilor, împiedicând orice incidente.

De notat că pe toată durata acțiunii, un grup de contramanifestanți ortodocși s-au adunat în centrul capitalei pentru a împiedica acțiunea. Preoți și enoriași purtau icoane şi intonau cântece bisericeşti, protestând împotriva „propagandei homosexualității”. Mai mult unii dintre aceștia s-au luat la harță cu polițiștii, care asigurau ordinea publică și care nu le-au permis să se intersecteze cu celălalalt grup.

Oamenii legii au declarat că au fost constatate câteva incidente, la Poliție fiind aduse cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, care au manifestat un comportament neadecvat. Astfel, au fost întocmite două procese contravenționale pentru huliganism nu prea grav și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă.

La destinaţia finală, la Palatul Republicii din strada Nicolae Iorga, participanţii au fost evacuaţi cu autobuze, iar organizatorii au anunţat că a fost cel mai paşnic marş şi cel mai lung ca traseu parcurs. Directoarea de programe de la GenderDoc-M Angela Frolov:

„Astăzi am înţeles că Moldova este un stat de drept şi un stat democratic. Mulţumim poliţiei şi vă mulţumim vouă prietenilor pentru că sunteţi fără frică şi cu iubire.”

 

Citește mai departe

Diverse

La Chişinău are loc Marşul Solidarității “Fără frică”// VIDEO

Publicat

pe

De către

Toţi cei care susţin respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, membri ai comunităţii LGBT, rudele şi prietenii acestora sunt aşteptaţi astăzi la Marşul de solidaritate Fără frică, care începe de la ora 12:00 la Chişinău.

„Unde e iubire, nu e loc de frică. Adă-ți inima la marșul solidarității „Fără Frică de Iubire” în solidaritate cu persoanele LGBT din Moldova și în susținerea diversității și egalității”, îndeamnă organizatorii marșului.

Acţiunea este autorizată, iar securitatea participanţilor va fi asigurată de Poliţie.

Marşul “Fără frică” se desfăşoară în cadrul Festivalului „Moldova Pride 2018” , iniţiat de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, ce are ca scop sensibilizarea oamenilor privind respectarea drepturilor persoanelor LGBT în Republica Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frici – sentimente ce sunt comune pentru toţi.

Reporterii Moldova.ORG  anunță de la fața locului că cu câteva minute înainte de începerea Marșului, reprezentanți ai Noua Dreapta încearcă să intre pe teritoriul unde va avea loc acțiunea.

Poliția este prezentă la fața locului și păzește intrările dinspre strada Șciusev spre București.

În același timp, un grup de creștini ortodocși s-au adunat la intersecția cu strada Pușkin pentru a protesta împotriva Marșului.

Citește mai departe