O nouă unitate de pompieri și salvatori, lansată la Leușeni. Va deservi 19 localități din preajmă// VIDEO

O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost lansată astăzi 26 iulie în apropierea localității Leușeni, la distanța de 4 km de frontiera cu România. Aceasta va deservi 19 localități din preajmă cu o populație de 28 mii de oameni. Mai mult, stația va efectua intervenții și pentru localități din România la o distanță de 30 km de frontieră.

Potrivit proiectului, unitatea este dotată cu încăperi moderne de păstrare a autospecialelor de intervenție, oficii de lucru, încăperi de odihnă, sală de sport, dar și o sală de protocol unde se pot întruni oficiali.

Activitatea de asigurare a securității antiincendiare, prevenirea și lichidarea situațiilor de risc în preajma frontierei de stat va fi asigurată de 35 de angajați IGSU, care vor activa în regim de 24 de ore. Pentru construcția și dotarea noii unități au fost alocate 4 milioane de lei din buget.

Lansarea postului va permite scurtarea timpului de intervenție până la maxim 15 minute. Anterior deplasarea până la unele localități din preajma frontierei dura chiar și o oră.

„Nu există miracole atunci când vorbim că trebuie să investim în infrastructură, în educație, în instituțiile de forță, în serviciile de sănătate, să știți că pentru aceasta este nevoie de bani. Și îmi pare bine că, după doi ani și jumătate, de când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna Republica Moldova, avem această posibilitate să facem investiții sociale, proiectul de astăzi fiind o demonstrație a acestui fapt”, a menționat premierul Pavel Filip, prezent la eveniment.

Potrivit IGSU, o unitate similară ar putea fi deschisă în luna octombrie 2018 în raionul Rezina.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.