Connect with us

Social

O mie de primari din Republica Moldova și România și-au dat întâlnire azi la București

Publicat

pe

Aproximativ 1000 de primari de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc astăzi la Palatul Parlamentului din București. Întâlnirea are loc în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat lansat de Platforma Unionistă “Acţiunea 2012”, evenimentul este organizat de Grupul Interparlamentar „Prietenii Unirii”, Institutul pentru Cultură și Drepturi Europene, Platforma Unionistă “Acțiunea 2012”, în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

„Relația specială și privilegiată dintre România și Republica Moldova trebuie consolidată și la nivel descentralizat. Fraternitatea între localități și între județe și raioane va deschide noi perspective pentru dezvoltare în domeniul economic, educațional, cultural și sportiv, al administrației publice locale. Conectăm oamenii pentru a conecta statele”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste “Acțiunea 2012”.

Reprezentanții comunităților locale vor discuta despre opțiunile de înfrățire, despre oportunitățile de colaborare și specificul proiectelor prin intermediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile.

Guvernul de la Bucureşti îşi propune să stimuleze cooperarea la nivel local între România și Republica Moldova. „Vrem să privilegiem acele comune sau acele oraşe din Republica Moldova care au înfrăţiri cu oraşe sau comune din România”, a declarat în luna februarie premierul Dacian Cioloș.

Citește mai departe

Social

Un bărbat din Cahul i-a propus unui poliţist 500 euro mită. Ce a urmat

Publicat

pe

De către

Un bărbat din Cahul a ajuns în vizorul ofiţerilor CNA şi procurorilor anticorupţie, după ce poliţistul, pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască, a denunţat cazul la CNA.

Potrivit omului legii, bărbatul i-ar fi propus suma de 500 de euro pentru ca acesta să ascundă faptele infracționale ale acestuia – răpirea unei persoane, maltratarea şi amenințarea cu moartea.

Bărbatul a fost prins în momentul tentativei de transmitere a banilor.

Ulterior. acesta și-a recunoscut vina pentru fapta comisă. În urma încheierii unui acord de recunoaştere, acesta a fost eliberat şi acum este cercetat în stare de libertate.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 200 000 de lei.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea Procuraturii anticorupție.

Citește mai departe

Social

Cinci deținuți de la Penitenciarul Lipcani au pus la cale un plan de evadare: au început a săpa un tunel subteran

Publicat

pe

De către

Cinci deținuți de la Penitenciarul Lipcani au pus la cale un plan de evadare: au început a săpa un tunel subteran. Angajații penitenciarului au depistat la 10 octombrie locul special amenajat pentru posibila evadare.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, angajații penitenciarului au identificat 5 deținuți care au inițiat săparea tunelului subteran.

Rezultatele investigațiilor au dus la recunoașterea de către deținuți a intențiilor lor criminale, care pe parcursul perioadei 10-15 octombrie, au fost probate cu dovezi incontestabile.

Respectivii deținuți au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, iar organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Briceni, în scurt timp, va remite dosarul instanței de judecată.

Citește mai departe

Social

Un ofiţer de sector de la Buiucani a fost reţinut de CNA. Ar fi primit 400 euro mită

Publicat

pe

De către

Un poliţist din cadrul Sectorului de poliţie nr. 4 IP Buiucani a fost reținut de către ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit denunţătorului, poliţistul i-ar fi cerut 400 de euro pentru a lua o decizie favorabilă pe marginea materialelor aflate în gestiunea sa.

Denunţătorul susţine că se afla în litigiu cu concubina sa, neînţelegerile dintre cei doi ajungând pe masa poliţistului. Pentru a-I face parte bărbatului, poliţistul ar fi cerut 400 de euro.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat.

Sectoristul riscă până la 7 ani de închisoare sau o amendă în mărime de până la 300 000 de lei.
În prezent, bănuitul se află în izolatorul CNA, fiind reținut pentru 72 de ore.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea Procuraturii anticorupție.

Până la pronunţarea unei decizii definitive, orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com