O mașină, căutată prin INTERPOL, a fost reținută la Briceni — Moldova.org
Connect with us

Social

O mașină, căutată prin INTERPOL, a fost reținută la Briceni

Publicat

pe

Un autoturism, dat în urmărire de către autoritățile ucrainene prin INTERPOL, a fost reținut de polițiștii de frontieră din punctul de trecere comun Briceni-Rossoșanî. Cercetat este un cetățean al Ucrainei, care a încercat în prima jumătate a zilei de astăzi, 26 iulie, să intre în țară la volanul mașinii căutate.

Cazul a avut loc, în jurul orei 10:00, pentru efectuarea procedurilor necesare trecerii frontierei de stat s-a prezentat bărbatul de 48 de ani, conducând un Mercedes-Benz 190E, fabricat în 1983.

În timpul controlului documentelor s-a constatat că mașina figura în baza de date INTERPOL ca fiind căutată de autoritățile ucrainene, acum trei luni.

La audieri, cetățeanul ucrainean a declarat că bănuia de neregularități la mașina în cauză, deoarece fostul proprietar l-a înștiințat despre o problemă, deși nu cunoștea despre ce anume merge vorba.

În prezent, mijlocul de transport este reținut pe teritoriul SPF Briceni până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Social

Un bărbat, reținut pentru proxenetism. S-a dat drept polițist și a racolat o tânără pentru practicarea prostituției

Publicat

pe

De către

Un bărbat de 42 de ani din capitală a fost reținut pentru 72 de ore fiind bănuit de  proxenetism. Aceasta după ce, prin intermediul rețelelor de socializare și aplicația VIBER a recrutat o femeie de 26 de ani pentru practicarea prostituției.

Potrivit Poliției, bărbatul s-a dat drept angajat al CCTP și că instrumentează două cauze penale pornite pe tânără. Astfel, s-a oferit s-o ajute în schimbul practicării prostituției. Mai mult, din conversațiile celor doi, suspectul i-a propus femeii să presteze servicii sexuale și altor clienți contra unor sume mari de bani.

În urma acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, în flagrant a fost reținut autorul infracțiunii. Bărbatul nu este polițist, mai mult, anterior fiind condamnat pentru furt și escrocherie.

Dacă vinovăția bărbatului va fi demonstrată, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Oamenii legii continuă acțiunile în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și acumulării probelor pentru a demonstra vinovăția altor persoane care ar putea fi implicate în comiterea infracțiunii în cauză.

Citește mai departe

Social

Vor fi reluate lucrările de dezinsecţie în subsolurile blocurilor de locuit din Chişinău

Publicat

pe

De către

Primăria municipiului Chişinău informează despre reluarea lucrărilor de dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din capitală.

Timp de o lună, lucrările date nu s-au executat, din cauza procesului de reorganizare a Centrului de sănătate publică din Chişinău, operatorul care obţinuse iniţial contractul de prestare a serviciilor de dezinsecţie.

Între timp, municipalitatea a organizat un concurs repetat și a încheiat contract cu un alt operator economic care va presta serviciile respective până la sfârşitul anului. Valoarea contractului este de peste un milion de lei.

În continuare, activităţi de dezinsecţie se vor desfăşura în toate blocurile de locuinţă din Chişinău, inclusiv în cele administrate de gestionarii privaţi. După finalizarea lucrărilor planificate, se va interveni suplimentar în blocurile de locuinţă conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chişinău.

Prima etapă a lucrărilor de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș, precum și în zonele de odihnă şi parcurile din oraş a demarat la începutul lunii mai.

Foto: Poză simbol

Citește mai departe

Social

În ascensoarele din Chişinău vor fi instalate panouri cu numerele de telefoane ale serviciului de depanare

Publicat

pe

De către

În cabinele tuturor ascensoarelor din municipiul Chişinău urmează a fi instalate panouri informative ce vor conţine numerele de telefoane ale serviciului de depanare în caz de blocaj.

O dispoziţie în acest sens a emis primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.

Administratorii sau gestionarii blocurilor de locuinţă din municipiul Chişinău vor revizui contractele cu prestatorii de deservire tehnică a lifturilor, în conformitate cu cerinţele minime de securitate privind exploatarea ascensoarelor.

Preturile de sector vor informa toţi administratorii sau gestionarii blocurilor de locuinţă despre necesitatea plasării în cabina ascensorului a numerelor de telefoane ale serviciului de depanare în caz de blocaj.

Citește mai departe