O grădiniță din capitală, în stare avariată, va fi renovată în baza unui parteneriat public-privat

Grădinița nr. 166 din str. Nicolae H. Costin, 63/3, sectorul Buiucani, care se află în stare avariată din anul 2006 , va fi renovată, în baza unui parteneriat public-privat. Primarul interimar  al capitalei, Ruslan Codreanu, a convocat astăzi o ședință de lucru a serviciilor municipale pe teritoriul fostei grădinițe.

Clădirea instituției de educație preșcolară a fost dată în locaţiune unei instituții private de învățământ.

Pentru a suplini numărul mare de cereri pentru încadrarea copiilor în grădinițe, autoritățile municipale au decis reconstrucția capitală a sediului în baza unui parteneriat public-privat.

Parteneriatul prevede că un agent economic îşi asumă executarea în totalitate a lucrărilor de modernizare, iar după redeschidere grădiniţa îşi va păstra statutul de instituţie publică.

În urma inspecției, Ruslan Codreanu a dispus ca serviciile municipale să desfășoare în termene restrânse lucrări de salubrizare a teritoriului fostei grădinițe, reconectarea iluminatului public și securizarea perimetrului prin amplasarea unui post de pază.

Astfel, timp 2 săptămâni, serviciile municipale abilitate vor evacua deșeurile și vor curăța vegetația de pe teritoriul grădiniței, pentru a facilita începerea lucrărilor de construcție.

Proiectul de renovare a instituției prevede reconstrucția capitală a sediului, amenajarea teritoriului, pavilioanelor și a terenului de joacă pentru copii, dar și construcția unui nou gard. Darea în exploatare a grădiniței este planificată până la finele anului 2019.

Municipalitate va finanța achiziționarea inventarului pentru blocul alimentar și a mobilierului pentru relansarea activității grădiniței pentru copii.

După reabilitarea integrală a edificiului grădiniței, vor fi formate circa 12-14 grupe, iar capacitatea instituției va fi de circa 360-380 copii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.