Connect with us

Externe

O femeie făcea reparaţie în apartament, dar a găsit 150 monede de aur de pe timpul ţarului NIcolae II

Publicat

pe

O locuitoare a oraşului Moscova făcea reparaţie în apartament, când a găsit o comoară cu 150 de monede ce datează sfârşitul secolului XIX — începutul sec.XX, a anunţat miercuri, 13 septembrie, Poliţia capitalei ruse.

Potrivit mskagency.ru, în ajun, oamenii legii au fost sesizaţi de soţul femeii menţionate. Acesta a relatat că femeia a găsit comoara în arcada ferestrei, în timpul lucrărilor de reparaţie.

Monedele de aur se aflau într-o bucată de ţeavă de metal şi zidită în perete.

În total, au fost găsite 146 de obiecte, monede de aur cu o valoare de 10 ruble, pe care era reprezentat chipul ţarului rus Nicolae II.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un miliardar le-a oferit prime de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. Ce l-a determinat să facă acest gest

Publicat

pe

De către

Miliardarul american Bob Parsons le-a oferit prime în valoare de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. El a anunțat că va oferi aceste prime, după ce a Donald Trump a semnat legea reformei fiscale, care prevede scutiri generoase de taxe pentru cei mai bogați americani, relatează Forbes.com preluat de Libertatea.ro.

Bob Parsons, un susținător al acestei reforme și al președintelui Trump, a anunțat că le va oferi celor 725 de angajați prime substanțiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, cei care lucrează de mai bine de șase luni pentru companiile sale YAM Worldwide vor primi câte 2.000 de dolari. Cei care nu au încă șase luni vor primi 1.000 de dolari.

Miliardarul a spus că astfel vrea să celebreze faptul că Donald Trump a promulgat legea reformei fiscale, care a reprezentat prima victorie legislativă a președintelui american.

Noua reformă fiscală prevede scutiri generoase de taxe pentru cei mai bogați americani și reduceri mai mărunte pentru clasa de mijloc și pentru săraci. Aceasta a fost prima reformă semnificativă de acest fel făcută în SUA în ultimii 30 de ani.

Citește mai departe

Externe

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la funcția de președinte al Rusiei

Publicat

pe

De către

Un grup de inițiativă a votat, la Moscova, pentru înaintarea lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în 2018. Acțiuni similare au avut loc și în Vladivostok, Ekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Perm, Krasnoyarsk și în alte orașe din Federația Rusă.

La întrunirile grupurilor de inițiativă au participat și reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale ruse. Aceștia au declarat că documentele pentru înregistrarea lui Nvalnîi în cursa prezidențială vor fi analizate și ulterior, se va lua o decizie. Totuși, anterior, reprezentanții CEC-ul rus au spus că doar o minune l-ar putea ajuta pe Alexei Navalnîi să candideze la prezidențiale, dat fiind faptul că acesta a fost condamnat anterior într-un dosar penal.

Alexei Navalnîi este unul dintre principalii opozanți ai regimului Putin.

Citește mai departe

Externe

Kievul anunță victoria asupra Gazprom în arbitrajul de la Stockholm

Publicat

pe

De către

„Naftogaz” Ucriana, distribuitorul național de gaze, a câștigat arbitrajul împotriva Gazprom la toate articolele disputate pe marginea contractului de furnizare a gazului semnat de cele doua în 2009, se arată într-o declarație a Naftogaz, transmisă de Interfax-Ucraina.

Arbitrajul de la Stockholm a respins în totalitate pretențiile Gazprom cu privire la articolul „take or pay”, in baza caruia Moscova cerea de la Kiev plata a 56 miliarde USD pentru gazul livrat dar neconsumat de Ucraina în perioada 2012-2017. Această parte a litigiului era cea mai mare pretentie financiara dintre părți.

Totodata, Naftogaz a obtinut reducerea volumelor obligatorii anuale de gaze cu mai mult de zece ori, în funcție de necesitatile sale interne.

În plus, Arbitrajul de la Stockholm a redus prețul gazului livrat de Gazpom cu 27,4%, care a ajuns astfel la 352 de dolari/1000 de metri cubi, fata de 485 dolari.
Naftogaz estimează efectul general pozitiv al deciziilor arbitrajului la peste 75 de miliarde de dolari pe întreaga durată a contractului de furnizare a gazului.

Compania ucraineana precizeaza ca judecatorii urmeaza sa se pronunte si asupra cererii Naftogaz fata de Gazprom pentru plata a 16 miliarde USD în cadrul acordului privind tranzitul gazelor. Deciza este așteptată la 28 februarie 2018.

Audierile la Curtea de Arbitraj de la Stockholm in litigiul dintre societatea ucraineană „Naftogaz“ și monopolul rusesc „Gazprom“ vizeaza termenii contractului de furnizare a gazelor naturale rusești semnat în 2009.

Aceste audieri se desfășoară dupa ce părțile nu au fost de acord cu privire la punerea în aplicare a hotarârii interimare luate de arbitraj în luna mai a acestui an.

La 31 mai, Arbitrajul de la Stockholm a respins cerințele Gazprom cu privire la principiul „take or pay”.

De asemenea, arbitrajul a satisfacut cererea Naftogaz privind revizuirea prețului gazului în contractul încheiat cu Gazprom și a anulat interdicția de reexport de gaze.

Naftogaz se judecă în două procese cu Gazprom. Primul vizează contract de tranzit de gaze, iar al doilea contractul vânzare/cumpărare de gaze naturale.

Sursa: paginaderusia.ro

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Externe2 ore în urmă

Un miliardar le-a oferit prime de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. Ce l-a determinat să facă acest gest

Miliardarul american Bob Parsons le-a oferit prime în valoare de 1,3 milioane de dolari angajaților săi. El a anunțat că...

Social4 ore în urmă

Politicienii moldoveni au transmis mesaje de felicitare cu prilejul Crăciunului

Creştinii ortodocși de stil nou prăznuiesc luni Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, o sărbătoare care îmbină tradiţiile religioase cu obiceiurile populare....

Politică5 ore în urmă

Igor Dodon a plecat la Moscova. Cu cine se va întâlni

Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că întreprinde o vizită de lucru de două zile la Moscova unde va participa...

Reportaje20 de ore în urmă

Cât de realizabile sunt promisiunile electorale ale lui Igor Dodon?

Anul trecut, pe data de 23 decembrie, avea loc învestirea Președintelui Republicii Moldova. Igor Dodon a câștigat alegerile, devansând-o pe...

Externe21 de ore în urmă

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la funcția de președinte al Rusiei

Un grup de inițiativă a votat, la Moscova, pentru înaintarea lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale...

Externe22 de ore în urmă

Kievul anunță victoria asupra Gazprom în arbitrajul de la Stockholm

„Naftogaz” Ucriana, distribuitorul național de gaze, a câștigat arbitrajul împotriva Gazprom la toate articolele disputate pe marginea contractului de furnizare...

Diverse22 de ore în urmă

Rețetă de Crăciun: Cârnaț cu sânge

Multiple credințe populare priuind efectul benefic al contactului cu sângele se manifestă mai ales la marile sărbători calendaristice, când norme...

Advertisement

Opinii