Connect with us

Social

O femeie din Sângerei a fost mușcată de un jder bolnav de rabie

Publicat

pe

O femeie din satul Drăgăneşti, raionul Sângerei, a fost muşcată de un jder, bolnav de rabie. Incidentul a avut loc acum zece zile, în timp ce femeia a mers în coteţ să ia ouăle, anunţă Publika TV.

Aceasta s-a adresat imediat medicilor şi este acum sub supraveghere. Faptul că animalul este bolnav a fost confirmat de analizele de laborator făcute de specialiştii de la Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor.

Ana Ţutenco a povestit că s-a dus într-o zi să ia ouăle din coteţ. Pentru că înăuntru este întuneric, nu a observat animalul. Femeia a spus că, deşi i-a fost frică, a reuşit totuşi să prindă animalul şi să-l omoare.

Primul lucru pe care ea l-a facut, imediat după ce a fost muşcată, a fost să se spele pe mâini cu săpun şi să se adreseze  la medic. Acum femeia face un tratament pentru a nu se îmbolnăvi de rabie.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor spun că acesta este primul caz de rabie înregistrat în Sângerei în ultimii doi ani. Anterior, se înregistrau câte trei sau patru cazuri anual, mai scrie Publika TV.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Diverse

“Fără Frică de iubire”. La Chişinău s-a desfășurat Marşul Solidarității pentru drepturile comunității LGBT //FOTO, VIDEO

Publicat

pe

De către

Circa 500 de de persoane au participat astăzi, la Chișinău, la Marșului Solidarității „Fără frică de iubire”, organizat de comunitatea LGBT din Republica Moldova. Acțiunea a încununat manifestările celei de-a XVII-a ediții a Festivalului „Moldova Pride”, începută joi, cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Homofobiei.

Aceasta a fost prima dată când participanții la marș au reuşit să parcurgă întregul traseu planificat, fără a fi împiedicați de extremiști ortodocși şi reprezentanţi ai organizaţiei extremiste Noua Dreaptă. Participanţii la acțiune aveau flori, inimioare şi purtau tricouri cu sloganului marşului „Fără frică de iubire”. 

Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. În acest timp străzile care se intersectează cu strada București, pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Oamenii legii au stat de-a lungul străzilor, împiedicând orice incidente.

De notat că pe toată durata acțiunii, un grup de contramanifestanți ortodocși s-au adunat în centrul capitalei pentru a împiedica acțiunea. Preoți și enoriași purtau icoane şi intonau cântece bisericeşti, protestând împotriva „propagandei homosexualității”. Mai mult unii dintre aceștia s-au luat la harță cu polițiștii, care asigurau ordinea publică și care nu le-au permis să se intersecteze cu celălalalt grup.

Oamenii legii au declarat că au fost constatate câteva incidente, la Poliție fiind aduse cinci persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, care au manifestat un comportament neadecvat. Astfel, au fost întocmite două procese contravenționale pentru huliganism nu prea grav și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă.

La destinaţia finală, la Palatul Republicii din strada Nicolae Iorga, participanţii au fost evacuaţi cu autobuze, iar organizatorii au anunţat că a fost cel mai paşnic marş şi cel mai lung ca traseu parcurs. Directoarea de programe de la GenderDoc-M Angela Frolov:

„Astăzi am înţeles că Moldova este un stat de drept şi un stat democratic. Mulţumim poliţiei şi vă mulţumim vouă prietenilor pentru că sunteţi fără frică şi cu iubire.”

Imagini foto de la eveniment realizate de jurnalista Moldova.org, Ana Gherciu.

Citește mai departe

Social

Cadavrul unei tinere, descoperit într-o geantă pe malul iazului Grătiești

Publicat

pe

De către

Cadavrul unei tinere de 20 de ani a fost descoperit astăzi dimineața într-o geantă pe malul iazului Grătiești. Apelul a parvenit la serviciul unic 112 în jurul orei 09:00. O persoană a anunțat că pe malul iazului de la Grătieşti a observat o geantă suspectă, posibil cu un cadavru în aceasta.

Imediat la fata locului s-au deplasat echipajele Batalionului de patrulare și reacționare operativă, grupa operativă a IP Rîșcani, procurul și medicul legist.

La fața locului, forțele de ordine au constatat că în geantă se afla cadavrul unei tinere, de 20 de ani, locuitoare a oraşului Cricova.

La examinarea de către mеdicul legist cadavrul tinerei avea urme de moarte violentă pe suprafaţa corpului. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală, pentru a stabili când a survenit decesul.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru ,,Omor”.

Poliția investighează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Citește mai departe

Social

Marşul Solidarității “Fără frică” a ajuns la destinația finală. Acesta s-a desfășurat fără incidente// VIDEO

Publicat

pe

De către

Marșul solidarității, organizat de către comunitatea LGBT din Moldova, care s-a desfășurat sub sloganul „Fără Frică de Iubire”, a ajuns la destinație finală. Spre deosebire de anul trecut, acesta s-a desfășurat fără incidente.

Aceasta în pofida faptului că un grup de contramanifestanți s-au adunat în centrul capitalei pentru a împiedica acțiunea.

„Unde e iubire, nu e loc de frică. Adă-ți inima la marșul solidarității „Fără Frică de Iubire” în solidaritate cu persoanele LGBT din Moldova și în susținerea diversității și egalității”, acesta a fost îndemnul organizatorilor marșului. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride 2018”.

Participanții la acțiune au purtat tricouri albe cu logo-ul acțiunii, iar o parte dintre aceștia țineau în mâini inimioare roșii și roz.

Manifestanții au pornit de la intersecția străzilor București cu Ismail și au mers spre centrul capitalei, până la Palatul Republicii. În acest timp străzile care se intersectează cu strada București pe porțiunea de drum Ismail-Maria Cebotari, au fost blocate de polițiști. Oamenii legii au stat de-a lungul străzilor, împiedicând orice incidente.

Cum s-a desfășurat Marșul solidarității „Fără Frică de Iubire”, impresiile participanților și atmosfera de la această acțiune, pot fi urmărite mai jos., într-un LIVE al jurnalistei Ana Gherciu.

Marsul LGBT a inceput

Geplaatst door Moldova.org op zaterdag 19 mei 2018

Citește mai departe