Connect with us

Important

O familie din Criuleni a comandat un set de mobilă, dar au apărut deficiențe. Producătorul, sancţionat

Publicat

pe

O întreprindere individuală, specializată în producerea mobilierului, a fost sancţionată contravențional, după ce a tărăgănat să înlăture deficienţele la setul de mobilă pe care l-a fabricat pentru o familie din Criuleni. Mai mult, agentul economic a remediat defecțiunile apărute și a restituit consumatorului prejudiciul solicitat în valoare de 6 000 lei.

Familia din raionul Criuleni a apelat la serviciile întreprinderii pentru a comanda un set de mobilă pentru bucătărie în valoare de 39300 lei.

La livrarea setului de mobilă, însă, consumatorul a constatat că acesta are mecanismele pentru închiderea ușilor diferite de cele stipulate în contract. De asemenea, în perioada de garanție au apărut și alte deficiențe.

Consumatorul s-a adresat cu o cerere prealabilă agentului economic, cerând înlăturarea deficiențelor sau restituirea contravalorii produsului. Agentul economic a avut la dispoziție 14 zile calendaristice pentru a satisface revendicările consumatorului sau pentru a dovedi vina acestuia în ceea ce privește deficiențele apărute la produsul vândut.

Întrucât, întreprinzătorul nu a luat atitudine, consumatorul a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

Inspectorii din cadrul APC au efectuat o vizită de consultanță la agentul economic, unde i-au fost explicate drepturile consumatorilor și obligațiile vânzătorilor. Administratorul a emis o scrisoare de garanție, prin care s-a obligat să satisfacă cerințele invocate în reclamație.

Însă nici de data aceasta întreprinzătorul nu și-a onorat obligațiile asumate, iar consumatorul a depus la APC o reclamație repetată.

În temeiul acesteia inspectorii Agenției au inițiat un control inopinat. Ca rezultat, agentul economic a fost sancționat contravențional și i-a fost emisă o prescripție privind înlăturarea neconformităților.

În urma măsurilor întreprinse de inspectorii Agenției, agentul economic a remediat defecțiunile apărute la setul de mobilă și a restituit consumatorului prejudiciul solicitat în valoare de 6000 lei.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Important

Fact-check: Cum depistăm site-urile care publică știri false

Publicat

pe

De către

Tot mai multe site-uri care publică știri false apar în mediul online din Moldova. Cum le depistăm?

Citește mai departe

Economie

Fact-check: Întoarcerea miliardelor furate – din bani publici sau nu?

Publicat

pe

De către

Andrian Candu, președintele Parlamentului, afirmă că din banii publici nu s-a plătit nimic pentru întoarcerea miliardelor furate. Experții îl contrazic.

Citește mai departe

Important

Evoluția încrederii în președintele Dodon, explicată de expertul Igor Munteanu

Publicat

pe

De către

Încrederea în instituția prezidențială a crescut mult în ultimul an, dar nu de 14 ori, precum afirmă șeful statului. Totodată, încrederea în politicianul Igor Dodon este în declin, arată sondajele. Igor Munteanu, directorul executiv al IDIS “Viitorul”, explică aceste evoluții pentru Moldova.org.

Citește mai departe
Advertisement

Ultimele Știri

Social15 ore în urmă

Un dinte de mastodont de peste 11 milioane de ani, descoperit într-o carieră de nisip din Verejeni

Un fragment de craniu cu ultimul molar superior stâng al unui mastodont Tetralophodon longirostris, rudă îndepărtată a elefanţilor, a fost...

Social16 ore în urmă

Se comportau ca doi amici, dar la frontieră au spus că nu se cunosc. Ce au pățit doi moldoveni

Doi moldoveni, originari din orașele Cahul și Chișinău, sunt documentați pentru că au încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană la volanul...

Social16 ore în urmă

26 ani de la crearea Brigăzii “Dacia”. Cum au sărbătorit infanteriştii brigăzii Ziua Unităţii

În Piaţa Independenţei din Cahul a avut loc ceremonia cu ocazia împlinirii a 26 ani de la crearea Brigăzii ”Dacia”....

Diverse18 ore în urmă

Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova, reiterată la Adunarea OSCE

Necesitatea retragerii trupelor ruse care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre a fost reiterată în plenul Adunării Parlamentare a OSCE,...

Externe19 ore în urmă

Guvernul Norvegiei alocă 13 milioane de dolari pentru “Seiful Apocalipsei”. Ce conține acesta

Guvernul Norvegiei a alocat 13 milioane de dolari pentru a extinde un laborator izolat, construit pe o insulă din Oceanul...

Externe20 de ore în urmă

Un șofer a ascuns 770.000 de euro în rezervorul mașinii// FOTO

Un șofer din Olanda a fost prins de polițiștii germani cu 770.000 de euro în rezervorul mașinii. Banii, înfășurați în...

Social22 de ore în urmă

Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, a plecat de acasă. Un copil din Lopatnic, pierdut de părinți, găsit în zona de frontieră

Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, un minor din satul Lopatnic, raionul Edineț, a pornit pe jos într-o direcție necunoscută,...

Advertisement

Opinii