O familie de georgieni, formată din cinci persoane, a trecut ilegal frontiera dintre R.Moldova şi România pe podul de gheață format pe râul Prut, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei. Cele cinci persoane au fost reţinute de poliţiştii de frontieră din Iaşi.

Cazul a avut loc pe 16 februarie, în jurul orei 16.30, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au declanșat au depistat la marginea localității de frontieră Sculeni un grup format din cinci persoane, care nu își justifica prezența în zonă.

Persoanele în cauză, care vorbeau limba rusă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulți, în vârstă de 32, respectiv 40 ani și cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul R. Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, iar cetățenii georgieni au fost predați autorităților din R.Moldova, în baza acordului încheiate între România și Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.