Connect with us

Externe

O bătrână a mers la cules de ciuperci, dar s-a rătăcit. Ce ţinea în mâini când poliţiştii au găsit-o

O pensionară din oraşul rus Volgograd (oraş situat pe malul drept al râului Volga) i-a lăsat fără cuvinte pe poliişti, când a apărut vie şi nevătămată, după ce a hoinărit timp de două zile în pădure. Femeia a mers la cules de ciuperci, dar s-a rătăcit.

Câteva zeci de poliţişti au căutat în zadar pensionara, care a apărut la o distanţă de 40 de kilometri din locul unde a fost văzută ultima dată. Aceasta ţinea în mâini un sac plin de ciuperci, pe care l-a cărat pe toată durata traseului.

Potrivit presei ruse, oamenii legii au fost alertaţi de o femeie de 45 de ani, cu care bătrâna a mers la cules de ciuperci. Imediat, au fost organizate patrule care au început căutările. Peste două zile femeia a ieşit din pădure la aproximativ 40 de kilometri, de la locul unde se desfăşurau căutările.

După ce a fost dusă acasă de poliţişti, femeia le-a povestit oamenilor legii că a fost atât de captivată de culesul de ciuperci, încât nu a observat că s-a rătăcit. Femeia a înnoptat în pădure şi s-a alimentat cu fructe de pădure şi cu mâncarea pe care o luase cu ea.

În pofida drumului anevoios, femeia nu a vrut să se despartă de ciupercile culese şi a cărat sacul după ea. Femeia le-a spus poliţiştilor că se simte bine, doar că “a obosit puţin”.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Motivul straniu invocat de atacatorul care a înjunghiat-o pe jurnalista postului Eho Moscovî

Bărbatul care a înjunghiat-o pe jurnalista Tatiana Felgenhauer în clădirea postului de radio Eho Moscovî a oferit o explicație bizară privind motivul atacului. Astfel, atacatorul a declarat că a cunoscut victima telepatic timp de 5 ani”.

Bărbatul a fost identificat sub numele de Boris Grits.

„Am fost motivat de faptul că ea m-a hărțuit sexual timp de două luni. Folosind mijloace telepatice de contact, m-a agresat sexual”, a explicat Boris Grits, potrivit radio Eho Moscovî.

După ce bărbatul a fost arestat, mai multe surse au precizat că atacatorul va fi evaluat psihiatric, acesta comportându-se „ciudat”, a relatat agenția RIA Novosti.

Serviciul de presă al poliției din Moscova a explicat că atacatorul deține pașaport străin, informează agenția Interfax.

Alte surse media din Rusia susțin că atacatorul ar fi fost însoțit de un alt bărbat și că ar fi pătruns în clădirea postului de radio după ce a pulverizat o substanță necunoscută, neutralizând astfel paznicii.

Tatiana Felgenhauer, redactor-șef adjunct al postului Ecoul Moscovei, a fost transportată de urgență la spital cu o rană deschisă la gât, iar starea ei de sănătate este stabilă.

Citește mai departe

Externe

O prezentatoare a postului de radio Eho Moskvî a fost înjunghiată în gât

Un bărbat a pătruns în sediul postului de radio rus Eho Moskvî (Ecoul Moscovei), critic la adresa Kremlinului, și a înjunghiat în gât o prezentatoare, a informat luni postul de radio pe site-ul său.

Victima, Tatiana Felgenhauer, se află internată în spital, însă viața sa nu este în pericol.

Redactorul șef al postului Alexei Venediktov a scris pe o reţea de socializare:

„Moderatoarea Tatiana Felgenhauer a fost înjunghiată în gât de un bărbat care a intrat în redacția postului. Bărbatul este reținut, Tatiana este spitalizată și i s-a instalat un cateter”, a scris Venediktov.

Presa rusă scrie că intrusul a fost reținut de personalul de securitate al postului de radio și predat poliției.

Potrivit RIA Novosti cauza atacului asupra lui Felgenhauer ar fi fost un conflict personal. Potrivit informaţiilor preliminare, atacatorul este cetăţean străin.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Alexander Kurennoy, a scris pe Facebook că instituția ține situația sub control.

Citește mai departe

Externe

Greu de crezut! Un palestinian, arestat după ce a postat ”Bună dimineața” pe Facebook

Poliția israeliană a arestat din greșeală, apoi a eliberat un palestinian care postase pe Facebook ”Bună dimineața” în arabă, după ce algoritmul rețelei de socializare a tradus eronat mesajul său prin ”Atacați-i”, au precizat duminică reprezentanți ai poliției și ai presei, informează AFP citată de Agerpres.

Astfel, palestinianul a publicat o fotografie cu el rezemat de un buldozer în colonia israeliană Beitar Ilit, din Cisiordania ocupată, acolo unde lucrează.

Imaginea era însoțită de sintagma în arabă ”Bună dimineața”. Algoritmul de traducere al Facebook l-a interpretat precum ”atacați-i” în ebraică și ”faceți-le rău” în engleză, potrivit Haaretz.

Nu se știe cum a fost posibilă o astfel de eroare de traducere, având în vedere lipsa oricărei asemănări aparente între expresia în arabă și traducerea ei în ebraică și în engleză.

Arestarea a avut loc săptămâna trecută, dar bărbatul a fost eliberat câteva ore mai târziu, când poliția și-a dat seama de eroare, potrivit articolului din Haaretz.

”Acum câteva zile, un palestinian a fost arestat pentru interogatoriu, sub suspiciunea de incitare (la violență) prin intermediul paginii sale de Facebook”, a precizat pentru AFP Luba Samri, purtător de cuvânt al poliției israeliene.

Persoana în cauză a fost ”eliberată imediat”, a adăugat acesta.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social2 ore în urmă

Şoferul unui troleibuz din capitală a refuzat sa stopeze unde a cerut o pasageră. Iată ce a urmat// VIDEO

O pasageră a cerut la intersectie, iar soferul regulamentar a refuzat.

Politică5 ore în urmă

R.Moldova s-a adresat statelor partenere să sprijine includerea retragerii trupelor ruse pe agenda ONU

Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene Lilian Darii a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău...

Externe6 ore în urmă

Motivul straniu invocat de atacatorul care a înjunghiat-o pe jurnalista postului Eho Moscovî

Bărbatul care a înjunghiat-o pe jurnalista Tatiana Felgenhauer în clădirea postului de radio Eho Moscovî a oferit o explicație bizară...

Politică6 ore în urmă

R. Moldova va avea în premieră un Cod administrativ. Proiectul a fost discutat cu experți din Germania

În premieră, Republica Moldova va avea un Cod administrativ, care va defini modul de funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor administraţiei...

Social8 ore în urmă

Cercetați penal: Trei cetăţeni ruşi au sustras patru veste de salvare de la bordul unei aeronave pe Aeroportul Chișinău

Pe numele a patru cetățeni ai Federației Ruse, polițiștii de frontieră au pornit cauze penale pentru săvârșirea infracțiunilor de huliganism...

Politică8 ore în urmă

PSRM va înregistra un proiect de lege care va interzice dubla cetățenie pentru judecătorii CC

PSRM va înregistra joi un proiect de lege care va interzice dubla cetățenie pentru judecătorii CC şi care va prevede...

Tehnologie9 ore în urmă

Participă la Forumul GirlsGoIT 2017, forumul femeilor tehnologiilor informaționale!

Forumul Anual GirlsGoIT 2017 are drept scop identificarea noilor trenduri și a soluțiilor durabile pentru a susține agenda de dezvoltare...

Advertisement

Opinii