Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon declară despre falsificarea procesului verbal al ședinței de judecată cu mărturia clientului lor. În document, potrivit declaraţii lor acestora, există distorsiuni grave.

De exemplu, a fost redactată afirmaţia lui Platon despre faptul că „beneficiarul furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc“: numele „Plahotniuc“ a fost înlocuit cu numele „Filat“, scrie Newsmaker.md.

“Avocații şi Veaceslav Platon intenționează să-i tragă la răspundere pe judecătorul Victor Boico şi pe grefierul Eugeniu Garbuz, care a redactat documentul”, mai scrie portalul.

Potrivit sursei citate, primul care a declarat despre falsificarea procesului-verbal al ședinței a fost chiar Veaceslav Platon – la şedinţa de judecată din 21 august. În această zi, instanța a examinat plângerile omului de afaceri pentru încălcarea sistematică a drepturilor sale de către conducerea penitenciarului nr. 13.

“Cuvintele mele despre faptul că Vladimir Plahotniuc este beneficiarul “furtului miliardului” au fost înlocuite cu cuvintele că Vladimir Filat este beneficiarul furtuluiui miliardului“, a spus atunci Platon.

La 29 august, apărătorii omului de afaceri Eduard Rudenko și Ion Crețu au înregistrat la Judecătoria sectorului Buiucani observațiile privind procesul verbal al şedinţei, despre care a vorbit Platon. Este vorba despre şedinţa din 22 decembrie 2016“, mai scrie Newsmaker.

Articolul integral poate fi citit AICI.