Consiliul Municipal Orhei aaprobat o decizie privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale), din cauza activităţii “ineficiente şi neprofesioniste a organizaţiei”. CALM deocamdată nu a comentat această decizie.

Această organizație se transformă cu pași rapizi într-un partid politic. In loc de a lucra din greu pentru dezvoltarea localităţilor, conducerea Congresului Autorităților Locale acţionează cu declaraţii politice şi se ocupă cu demagogie şi populism ieftin. Este absurd că acest lucru se face în numele întregii organizații“, a menţionat primarul de Orhei Ilan Şor.

Mai mult, Ilan Şor afirmă că contribuțiile care sunt plătite de membrii CALM nu ar fi  direcţionate pentru dezvoltarea organizației.

În fiecare an, Consiliul Municipal alocă câte 10 mii lei, în formă de contribuție obligatorie.
Noi avem pe ce să cheltuim banii cu mult mai mare eficiență“, a adăugat el.

Potrivit lui, Consiliul Municipal Orhei consideră că organizaţia CALM nu reprezintă un partener strategic sigur în consolidarea eforturilor şi asigurarea unui suport eficient în depăşirea şi soluţionarea problemelor de interes major pentru cetăţeni.

CALM este o organizaţie apolitică şi a fost înregistrată în calitate de asociaţie necomercială la data de 10 Mai 2010. Scopul său este de a reprezenta toate autorităţile locale. CALM este constituită de către unităţile administrativ-teritoriale organizate potrivit legii ca oraşe (municipii) şi sate (comune), precum şi de către asociaţiile sale profesionale.

Foto: Unimedia