Connect with us

Externe

Moscova îşi rezervă dreptul de a răspunde la Legea anti-propagandă adoptată la Chișinău

Publicat

pe

Moscova îşi rezervă dreptul la măsuri de răspuns la adoptarea de către Republica Moldova a Legii anti-propagandă, care restricţionează difuzarea canalelor tv ruseşti, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de TASS.

“Din păcate constatăm că acest act de discriminare directă a mass-media ruse are un caracter consecvent şi reprezintă un nou atac antirusesc din partea majorităţii parlamentare aflată la guvernare la Chişinău”, a declarat Zaharova.

Reprezentanta MAE de la Moscova a menționat că “forţele rusofobe ale parlamentului moldovean şi-au impus din nou voinţa asupra populaţiei, încălcând dreptul fundamental al acestuia la accesul liber la informaţie'”.

Maria Zaharova a mai spus că partea rusă consideră că această situaţie “necesită o reacţie nu doar din partea unor instituţii internaţionale specializate precum OSCE, ci şi a instituţiilor europene”.

Președintele Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a promulgat miercuri, în calitate de preşedinte interimar al republicii, proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut şi ca Legea anti-propagandă, după ce preşedintele Igor Dodon a refuzat în mod repetat să semneze această lege.

Legea respectivă prevede difuzarea programelor de televiziune şi radio cu un conţinut informativ, informativ-analitic, militare şi politic produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, document ce nu a fost ratificat de către Rusia.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Aligatori, blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord// VIDEO

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Publicat

pe

De către

Gerul care s-a abătut asupra câtorva state americane de ceva vreme afectează şi animalele. Imagini cu aligatori blocaţi în gheaţă în statul Carolina de Nord au impresionat oamenii.

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit, dar gerurile ce nu se dau duse din câteva state americane a blocat aceste reptile în mijlocul apei.

Personalul parcului naţional Shallotte River Swamp Park, Carolina de Nord spun că acestea nu sunt în pericol şi că atunci când temperaturile vor creşte aligatorii vor ieşi din hibernare.

În Florida, din cauza frigului neobişnuit, iguanele au început să pice din copaci. Reptilele cu sânge rece suferă un şoc atunci când temperaturile scad foarte mult.

În aceeaşi situaţie s-au aflat şi broaştele ţestoase din Florida şi Texas. Frigul le-a paralizat sau le-a dezorientat.

De câteva săptămâni, americanii se confruntă cu ger de crapă pietrele. Pentru câteva zile consecutiv, temperaturile au coborât sub 20 de grade Celsius, cu minus, în nord estul Statelor Unite. Pe Muntele Washington din Apalaşi termometrele au indicat minus 39 de grade Celsius.

Sursa: Adevarul.ro

Gura deschisă a unui aligator în mijlocul gheţii nu este ceva ce vezi în mod obişnuit.

Citește mai departe

Externe

Un miliardar rus născut în Moldova a plătit aproape un milion de dolari pentru cetățenia Maltei

Publicat

pe

De către

Boris Mints, 59 de ani, singurul om de afaceri originar din Republica Moldova prezent în clasamentul Forbes 2017 al miliardarilor, cu o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari figurează în lista persoanelor ce au cumpărat cetăţenia Maltei, scrie Mold-street.com.

La finele anului 2017, guvernul maltez a publicat în gazeta oficială o listă ce cuprinde numele tuturor persoanelor care au fost naturalizate sau înregistrate ca cetățeni între ianuarie și decembrie 2016.

Lista conține aproximativ 2.000 de nume.. Cea mai mare parte din numele din listă sunt de provenienţă arabă, asiatică și est-europeană.

Apar şi nume româneşti, dar sunt foarte puţine. De exemplu Irina Spinu. În schimb sunt multe persoane bogate din Rusia.

Publicaţia rusă RBK a indentificat în listă aproape 730 de persoane ce ar fi din Rusia.

În listă figurează şi un originar din Republica Moldova – Boris Mints, născut la Râbnița, activitatea și afacerile căruia sunt în Rusia. Potrivit Forbes el este proprietarul holdingului de investiții O1 Group (cu sediul în Cipru), care deține fonduri de pensii și active imobiliare în Rusia și alte state.

Mints are o avere estimată la 1,35 miliarde de dolari.

Programul „Cetățenie în schimbul investițiilor”, a fost lansat de Malta la sfârșitul anului 2013, dar ulterior a suferit o serie de modificări ca să corespundă cerinţelor impuse de UE. În prezent suma minimă de investiții necesară obținerii cetățeniei în Malta este de 880.000 de euro, excluzând comisioanele și onorariile.

Malta speră să atragă astfel investiţii de peste un miliard de euro.

Citește mai departe

Externe

Culmea poftei de alcool: Un bărbat a furat o blindată și a intrat într-un magazin alimentar// VIDEO

Un bărbat a furat un transportator blindat de armata cu care a spart vitrina unui magazin. Acesta avea nevoie neapărat să facă rost de o sticlă de alcool.

Publicat

pe

De către

În orașul Apatitî din regiunea Murmansk a avut loc în această dimineață un furt mai puțin obișnuit. În căutare urgentă de băutură, un bărbat din Rusia a furat un transportor blindat de armată MT-LB și a intrat cu el prin vitrina unui magazin alimentar .

Alexandr Vasiliev, care este șomer, a furat transportatorul din parcarea unei școli auto specializate DOSAAF, o organizație de stat, și a ajuns în oraș prin pădure. Potrivit informațiilor preliminare, făptașul era beat. În drum spre magazin, șoferul a “călcat în picioare” și o masina Daewoo Nexia, parcată în apropiere.

Presa rusă scrie că, înainte de a spulbera geamurile magazinului „Semia” de pe strada Severnaia 25, bărbatul de 30 de ani a organizat o adevărată vânătoare după sticla râvnită de alcool. Acesta  a coborât de câteva ori din transportorul blindat pentru a vedea mai bine pe unde să intre în magazin.

După impact, bărbatul a ieșit din vehiculul blindat și s-a îndreptat direct spre rafturile cu băuturi spirtoase, de unde a luat o sticlă de vin. Acesta o ținea în mână în momentul când oamenii legii l-au reținut.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Justiție27 de minute în urmă

Un deţinut din Leova i-a propus unui coleg de celulă să găsească o persoană pentru omorul copiilor săi vitregi

Procurorii au obţinut pedepse reale cu închisoare pentru doi deţinuţi din Leova care pregăteau comiterea unui omor la distanţă. Potrivit...

Social1 oră în urmă

Pe 20 ianuarie toate tradițiile de iarnă din Moldova se adună la GERAR FEST

Pe 20 ianuarie, de la 12:00 până la 19:00, pe teritoriul Combinatului Vinurilor de Calitate Mileștii Mici va avea loc...

Social2 ore în urmă

Se caută membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a lansat un concurs de selectare a doi candidați din partea societății civile, pentru funcțiile de membri în...

Social2 ore în urmă

Clădirea părăsită a fostului hotel Național din Chișinău, cuprinsă de fum dens// VIDEO

La ora 10:30, Serviciul 901 a fost alertat cu informația că din subsolul hotelului de pe bulevardul Stefan cel Mare...

Economie2 ore în urmă

Camera de Comerț și Industire a simplificat procedura de eliberare a Carnetelor ATA pentru exportul temporar de mărfuri

De la începutul anului 2018, procedura de obținere a Carnetului ATA a devenit mai simplă și accesibilă. Aceasta după ce...

Social3 ore în urmă

Au pătruns în cel puțin șase locuințe și 11 garaje și au furat tot ce le pica în cale. Un tânăr și trei minori, reținuți de oamenii legii

Aceștia forțau lacătele de la uşi și geamurile, când proprietarii nu se aflau la domiciliu.

Social3 ore în urmă

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați la Iași să marcheze Mica Unire

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Mica Unire, înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza, unioniștii pregătesc o serie...

Advertisement

Opinii