Moldovenii din Italia au participat la un maraton de susţinere a copiilor bolnavi de cancer (FOTO)

Moldovenii stabiliţi cu traiul în Italia au praticipat pe 22 şi 23 iunie la o manifestare de susţinere a copiilor bolnavi de cancer din Etiopia. La proiectul „24 For Children” au venit douăzeci de bărbaţi, copii şi femei din Republica Moldova, domiciliaţi în Italia. Aceştia s-au înscris şi au participat la ştafeta de atletică şi de înot.

Cel care a deschis ştafeta grupului de moldoveni a fost Alexandru Marcinschi, preşedintele asociaţiei „Baştina”- comunitatea cetăţenilor moldoveni şi nu numai din Italia, care a participat pentru al treilea an consecutiv la manifestările de binefacere. „O experienţă deosebită, atinge adânc sensibilitatea noastră umană”, a spus Alexandru Marcinschi adugând că acestea sunt fapte inaripate de emoţii şi satisfacţie căci, potrivit lui, sunt dăruite copiilor care suferă şi au urgent nevoie de susţinerea tuturor.

„Prato della Valle, în timp de vară, se trasformă într-o scenă minunată”, a spus Alina Gasper, moldoveancă care deja de şapte ani locuieşte în Italia. „Sunt convinsă că această manifestare se va desfăşura tot mai mult şi ar fi de dorit să se organizeze nu numai o singură dată, dar de câteva ori pe an. Eram cu lacrimi pe ochi când observam participarea copiilor inscrişi la eştafetă. Sper că acest contribut va lumina destinul copiilor bolnavi”, conchide aceasta.

„24 For Children” este un proiect de binefacere, de sport şi solidaritate a oamenilor din Padova care acordă un ajutor copiilor din Etiopia. La maraton, de la fiecare persoană s-a perceput o taxă de înscriere şi participare de 12 euro, bani care vor fi alocaţi în fondul proiectului pentru copiii cu patologii grave. Suma de bani acumulată va fi acordată asociaţiei „Città della Speranza”, asociaţie care se ocupă de patologiile grave ale copiilor, cu susţinerea surorei Laura Girotto, care intenţionează să finalizeze construirea unui spital cu 130 de locuri la Adwa, în Etiopia.
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.